Hoe maak je een LomoKino film met Adobe Premiere CS5 (Win 7)

Met de LomoKino kan je nu het beste van 35mm film gebruiken voor je eigen video’s. Wil je een komedie cross-processen? Een romantische redscale film maken? Of heb je liever een zwart-wit drama? Het is allemaal mogelijk! Of je nu kiest voor een experimentele stop-motion of voor een fantastische montage, het is allemaal mogelijk met een LomoKino. We hebben een stappenplan opgesteld om je te helpen.

Een LomoKino video maken met Adobe Premiere

Volg dit stappenplan:

1. Open Adobe Premiere via de zoekbalk of je programmalijst.
2. Geef een naam in voor je project en kies een locatie om het op te slaan.
3. Er zal een nieuw serie-venster openen. Kies het gewenste formaat voor je Lomokino video: 720p of 1080p, 24, 15 of 30 frames per seconde.
4. Geef de serie een naam.
5. Importeer de LomoKino afbeeldingenserie door op ‘Import’ te klikken via het menu in het projectvenster of door het te selecteren via het ‘File’ menu.
6. Selecteer de eerste foto van je LomoKino afbeeldingenreeks en vink de ‘Numbered Stills’ aan.
7. Sleep de geïmporteerde afbeeldingenreeks naar je project timeline. Je kan de schuifbalk verschuiven of de knoppen ernaast gebruiken om je tijdlijn te vergroten of verkleinen zodat je een beter overzicht verkrijgt.
8. Om de beelden te vertragen, klik je met de rechtermuisknop op het geïmporteerde bestand in het project files-venster, selecteer je ’Modify en dan ‘Interpret Footage’ en geef je de verkozen FPS in in het ‘Assume this frame rate’ vakje.
9. Als je LomoKino beeldenserie groter of kleiner is, dubbelklik je op de LomoKino video in de tijdlijn en ga je naar ‘Effect controls’, dan ‘Motion’ en geef je de schaal aan die het best bij je LomoKino video past.
10. Om je video te exporteren ga je naar het ‘File’ menu, dan ‘Export’ en selecteer je ‘Media’.
11. Selecteer in de exportinstellingen het formaat waarin je je LomoKino video wil exporteren en select de voorinstellingen die bij de projectinstellingen passen.
12. Als je muziek in de tijdlijn hebt geïmporteerd kan je ‘Export Audio’ aanvinken. Klik ‘Export’ en je video zal geëncodeerd worden.
13. Sla je project op en sluit Adobe Premiere.
14. Je video is nu klaar om te bekijken! Ga naar je LomoKino video en dubbelklik om het bekijken. Geniet ervan!

Analoog en film!? Ja, we gaan met een knal terug in de tijd met de LomoKino. Dit is een Lomography filmcamera die spectaculaire, creatieve, mooie films kan schieten op alle soorten 35mm film. Check ook de microsite,, bekijk filmpjes en begin jouw carrière als analoge regisseur vandaag nog!

written by shhquiet on 2011-11-14 #gear #tutorials #35mm #movie #tipster #movie-making #netherlands #dutch #nederlands #lomokino #lomokino-how-to
translated by gdc

More Interesting Articles