Interview met LomoKino-regisseur: disdis

Hij is een onwijs getalenteerde fotograaf, wat ons extra blij maakt dat disdis als één van de eersten de LomoKino wilde testen. Bekijk hier een paar van zijn films en lees het interview met de enige echte.

Credits: disdis

Naam: Diego Ruiz De Gauna Lopez
LomoHome: disdis

Vertel ons eens iets over jezelf…
Ik probeer mijn dagelijkse leven vast te leggen. Ik zou graag op mijn oude dag op mijn favoriete stoel zitten en mijn dagelijkse Lomography kiekjes aan mijn toekomstige kleinkinderen laten zien. Het zou geweldig zijn als ze: “Zo ouderwets ben je niet, we fotograferen allemaal analoog,” zouden zeggen. Dan is de toekomst zo slecht nog niet.

Hoe zou jij de LomoKino in vijf woorden omschrijven?
Verrassend, bewegend, tempo, Kino-Glaz en vermakelijk.

Wat vindt je de leukste mogelijkheid van de LomoKino en waarom?
Er zijn meerdere dingen die ik leuk vind. Zou vind ik het uiterlijk van de LomoKino al heel mooi. Dat kleine, zwarte, plastic doosje is licht en perfect om overal mee naartoe te nemen. Het is gemakkelijk om te gebruiken. Haal het tevoorschijn en mensen kijken gelijk al met een glimlach naar je. Maar wat ik het beste vindt aan de camera is de mogelijkheid om de instellingen aan te passen terwijl je filmt. Je moet wel snel handelen (ik moet het ook nog een paar keer oefenen) maar het geeft je een hoop mogelijkheden die in meerdere situaties van pas komen.

Wat voor LomoKino-video zou je het liefste maken?
Ik wil sowieso de eerste stapjes van mijn kind vastleggen.

Als je de LomoKino aan een andere regisseur zou mogen geven, wie zou dat dan zijn?
Stel je een film voor die geregisseerd is door Spike Jonze terwijl hij de LomoKino met een x-pro fotorolletje gebruikt. Daarbij ook nog eens Lance Accord als cameraman. Dat zou een gekkenhuis worden. David Lynch zou bizarre films kunnen maken met zwart/wit-fotorolletjes. En stel je voor dat Dziga Vertov zijn stomme films met de LomoKino zou maken! Wauw!

Daarnaast zou ik graag films willen zien van de volgende drie lomografen:
Mini-warning: die een picknick verkleed als Belle en haar vrienden doet terwijl ze de Winnie de Poeh theekopjes gebruiken. Het zou geweldig zijn om haar wereld door de lens van de LomoKino te zien.
Susielomovitz: Vanwege haar creativiteit. Zij zou een geweldige film met deze camera kunnen maken.
Stouf: Gezien hij de meester is van de tipsters op deze website, zou hij goed nieuwe mogelijkheden van de LomoKino kunnen ontdekken. Een LomoKino raket ofzo. Ik zit nu al met smart te wachten op zijn nieuwe ontdekkingen.

Heb je een advies voor mensen die voor het eerst aan de slag gaan met de LomoKino?
Wees snel. Iets gebeurd maar één keer en je moet klaar staan om het vast te leggen.

written by tomas_bates on 2011-11-14 #lifestyle #video #interview #analogue #disdis #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #videocamera #nld #lomokino #movie-camera #lomokino-launch #lomokino-director-interview #filmpjes #regisseur
translated by marissa

More Interesting Articles