Interview met LomoKino-regisseur: Satomi

We waren overdonderd toen we voor het eerst de LomoKino films van Satomi zagen – Haar films bevatten echt energie en emotie – Scroll gauw naar beneden om haar geweldige werk te bekijken en een interview met de enige echte getalenteerde LomoKino regisseur te lezen!

Naam: Satomi Sugiyama
LomoHome: satomi

Vertel ons iets over jezelf…
Ik ben elf jaar geleden van Japan naar Los Angeles verhuisd om een filmstudie te volgen en heb door een vriend van school kennis gemaakt met Lomography. Ik ben begonnen met de Holga, en nu bezit ik de meeste Lomography camera’s en mijn koelkast is gevuld met veel verschillende soorten filmrolletjes, inclusief enkele zeldzame.

Hoe zou je de LomoKino in 5 woorden omschrijven?
Nieuw tijdperk voor analoge fotografie.

Wat is je favoriete eigenschap van de LomoKino en waarom?
Ik vind echt alles geweldig aan de LomoKino. Het concept is fantastisch, een droom die uitkomt. Als een lomograaf/voormalig filmstudent is de LomoKino echt de perfecte camera voor mij! Lomography heeft analoge fotografie echt naar een heel nieuw niveau gebracht. Ondanks dat de LomoKino een filmcamera is, gebruikt het nog steeds de gebruikelijke 35mm films, dus ik hoef me geen zorgen te maken over het vinden van zeldzame 8mm films, of over het vinden van een lab waar deze ontwikkeld kunnen worden.

Welke LomoKino film zou je het liefst maken?
Een remake van “The cabinet of Dr. Caligari”!

Als je de LomoKino aan een andere regisseur kon geven, wie zou dat dan zijn?
Hmm, ik denk Jean-Luc Godard. Ik ben er zeker van dat hij er unieke dingen mee kan doen, en het lijkt me geweldig om hem een film te zien maken met Jean-Paul Belmondo en Anna Karina in de hoofdrollen!

Heb je nog advies voor LomoKino-nieuwkomers?
Blijf draaien, leg de momenten van je leven vast, en wees creatief!

Analoog en film!? Ja, we gaan met een knal terug in de tijd met de LomoKino. Dit is een Lomography filmcamera die spectaculaire, creatieve, mooie films kan schieten op alle soorten 35mm film. Check ook de microsite,, bekijk filmpjes en begin jouw carrière als analoge regisseur vandaag nog!

written by tomas_bates on 2011-11-14 #lifestyle #camera #films #kino #lomo #lomography #lomokino #lomokino-director-interview #lomokino-lancering
translated by miss_punt

More Interesting Articles