De eerste stop motion films

Ter ere van de lancering van de LomoKino, onze nieuwe analoge filmcamera, besloten we om het archief in te duiken. Terug naar de jaren van rollen film en prachtige ouderwetse cinema. We hebben een paar prachtige exemplaren uitgezocht die meer dan 100 jaar geleden gemaakt zijn. Het is fantastisch om te zien dat deze korte stop motion films de tand des tijds hebben weerstaan! – Nu is het wachten op jullie LomoKino films, stop motion in de 21ste eeuw!

Nadat de eerste filmcamera’s op de markt kwamen is er enorm veel geëxperimenteerd door de regisseurs. Nu zijn we allemaal bekend met stop motion, maar rond 1900 was stop motion een revolutionair nieuw fenomeen waar menig bioscoopbezoeker versteld van stond. Deze vroege pioniers van de stop motion deden wat niemand eerder had gedaan. Hieronder een aantal prachtige voorbeelden die als inspiratie kunnen dienen voor alle nieuwe LomoKino eigenaren!

El hotel electrico (1905)

In deze film door de Spaanse regisseur Segundo de Chomon zitten veel stop motion elementen verwerkt: :

La maison ensorcelée (1907-8)

Een andere film van Segundo de Chomon, spoel door naar 2:24 als je geweldige stop motion wilt bewonderen!

The Automatic Moving Company (1909-10)

In deze film van Émile Cohl spelen geen mensen – Het is eigenlijk een hommage aan alles wat stop motion behelst – Een enorm ingenieuze film!

*LomoKino Microsite*

Analoog en film!? Ja, we gaan met een knal terug in de tijd met de LomoKino. Dit is een Lomography filmcamera die spectaculaire, creatieve, mooie films kan schieten op alle soorten 35mm film. Check ook de microsite,, bekijk filmpjes en begin jouw carrière als analoge regisseur vandaag nog!

written by tomas_bates on 2011-11-14 #lifestyle #history #movies #films #early #nl #stop-motion #netherlands #dutch #holland #nederlands #analogue-lifestyle #nld #hollands #lomokino #lomokino-launch #magic-of-cinema
translated by pretletterp

More Interesting Articles