Interview met LomoKino-regiseusse: susielomovitz

Zie hier één van de eersten die de LomoKino mocht testen: susielomovitz! Susie heeft al een paar geweldige video’s gemaakt en we kunnen niet wachten om te zien wat ze nog meer gaat maken. Lees hier over haar geweldige korte filmpjes.

Credits: susielomovitz

Naam: Susie Lomovitz.
LomoHome: susielomovitz

Vertel ons eens iets over jezelf…
Ik weet dat het eigenlijk not done is. Maar de beste film die ik ooit heb gezien is Pretty Woman. Ik weet het… maar ik kan het ook niet helpen.

Hoe zou jij de LomoKino in vijf woorden omschrijven?
Actie, beweging, stilte, uitdrukken en 30-seconden.

Wat vindt je de leukste mogelijkheid van de LomoKino en waarom?
Ik vindt het leuk dat je de hendel snel moet draaien om te filmen. Dat zorgt ervoor dat je echt het gevoel krijgt midden in de actie te zitten. Daarnaast vindt ik de pop-up zoeker echt geweldig, maar ik moet wel eerlijk toegeven dat ik hem zelf niet gebruik. Ik gebruik hem alleen voordat ik ga filmen om de compositie voor te bereiden.

Wat voor LomoKino-video zou je het liefste maken?
Helaas is hij er niet meer, maar ik zou het geweldig vinden om een verhaal van Marcel Marceau te verilmen.

Als je de LomoKino aan een andere regisseur zou mogen geven, wie zou dat dan zijn?
Sofia Coppola voor een kleine, mooie en erg esthetische film en Steven Spielberg voor een fantasyfilm met een groot budget.

Heb je een advies voor mensen die voor het eerst aan de slag gaan met de LomoKino?
Onthoud: een halve minuut is veel. De meeste reclames op de televisie zijn slechts dertig seconden. Beperk jezelf daarom niet. Eén 35mm fotorolletje kan een groots en geweldig verhaal vertellen.

written by tomas_bates on 2011-11-14 #lifestyle #interview #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #susielomovitz #nld #lomokino #movie-camera #lomokino-launch #lomokino-director-interview #regiseur
translated by marissa

More Interesting Articles