Interview met LomoKino-regiseusse: Nadinadu

Ze staat bekend als een jonge, maar vooral erg getalenteerde lomograaf. We konden dus ook niet wachten op haar creaties toen we haar de LomoKino stuurden om te testen. Lees hier wat zij van de camera vindt en bekijk vooral de resultaten die zij ermee wist te behalen.

Credits: nadinadu

Naam: Nadine Hess
LomoHome: nadinadu

Vertel ons eens iets over jezelf…
Eigenlijk is er niet veel bijzonders te vertellen. Ik ben een doodnormale student die toevallig Lomography ontdekte en daar gelijk helemaal verslaafd aan raakte! Lomography heeft mij echt veranderd. Ik probeer nu analoog te zijn. Niet alleen met camera’s, eigenlijk met alles.

Hoe zou jij de LomoKino in vijf woorden omschrijven?
De LomoKino is old-school.

Wat vindt de leukste mogelijkheid van de LomoKino en waarom?
Wat ik het leukst vindt aan de LomoKino is.. tsja.. Ik weet het eigenlijk niet. Wat een lastige vraag. Het zou eigenlijk wel het hele idee kunnen zijn. Dat je nu dat ouderwetse en bijzondere effect bij je films krijgt. Of misschien wel dat je nu films en foto’s in één hebt! Je hebt altijd een enkel (of vier, dat hangt van de manier waarop je scant af) shot. Ik vind het formaat van de foto’s ook echt geweldig. Het is erg wijds. Je zou het kunnen vergelijken met de resultaten van een Horizon-camera.

Wat voor LomoKino-video zou je het liefste maken?
Ik zou heel graag een film maken vanuit een achtbaan. Het klinkt misschien saai en niet echt creatief, maar ik zou dat gevoel dat je van een achtbaanritje krijgt echt willen vastleggen! Dat gevoel is zo lastig uit te leggen in woorden, zelfs in één foto. En als je dat zou kunnen vastleggen zou dat zo gaaf zijn. En als je het vast zou kunnen leggen als een analoge film zou het net dat beetje extra krijgen denk ik. Het zou wel een beetje lastig worden om het te filmen vanuit een enge achtbaan gezien je de hendel aan de zijkant moet draaien en eigenlijk de camera stabiel moet zien te houden.. Maar ik mag wel een beetje fantaseren toch?

Als je de LomoKino aan een andere regisseur zou mogen geven, wie zou dat dan zijn?
Keuzes, keuzes, keuzes! Ik denk dat het Woody Allen zou zijn. Zijn films hebben altijd iets speciaals. Van de kleuren, het thema en de manier van filmen. Zijn films zijn altijd intrigerend. Vind ik in ieder geval. En ik denk dat hij er heel creatief maar ook verstandig mee zal werken. Als hij mijn aanbod zou afslaan zou ik voor Tim Burton kiezen. Hij is zeker mijn eerstvolgende keus.

Heb je een advies voor mensen die voor het eerst aan de slag gaan met de LomoKino?
De LomoKino is echt heel anders dan de andere Lomography camera’s. Niet alleen technisch gezien, het hele concept is anders. Zo vond ik het heel lastig om in plaats van één foto te maken ineens hele scènes vast te leggen. Dus zorg dat je de camera eerst goed door hebt. Vul eerst een paar testrolletjes voordat je gelijk serieus aan de slag gaat. Het is niet een heel gemakkelijke camera maar als je je goed voorbereidt gaat het gelijk een stuk beter.

Daarnaast moet je goed rekening houden met het licht. Naar wat ik zelf heb ervaren zou ik je aanraden ervoor te zorgen dat je in een goed belichte ruimte bent. Ik heb twee keer geprobeerd in de schaduw te filmen en was niet blij met het resultaat.. Maar probeer het gewoon en heb vooral veel plezier! Ik hou echt van de klassieke sfeer waar de LomoKino voor zorgt. Het ziet er ook erg grappig uit als je draait aan de hendel die aan de zijkant zit. Mensen gaan ook gelijk naar je staren en je ziet ze gewoon denken: ‘Wat is dat in hemelsnaam?’

written by tomas_bates on 2011-11-14 #lifestyle #netherlands #nederland #dutch #holland #analogue-lifestyle #nld #analoog #nadinadu #lomokino #lomokino-launch #lomokino-director-interview #lomokino-regiseur-interview
translated by marissa

More Interesting Articles