Stevig in het zadel zitten - Hollandse Inspiratie

2011-11-08 1

Ik kan me nog herinneren dat ik als tiener van en naar school ging op de fiets. 40 minuten op de door Hollanders zo beminde tweewieler. Ik kan me ook nog herinneren dat ik regelmatig een natte kont had als ik vergeten was het vertrouwde C1000 tasje over het zadel heen te doen…

Foto: PretletterP

De meeste foto’s die ik schiet zijn zaken die ik tegen kom terwijl ik door Amsterdam heen reis. Zo nu en dan heb ik een geniale ingeving (al zeg ik het zelf) en raak ik gefocust op een bepaald onderwerp of object om vast te leggen met een van mijn camera’s. Ik houd van kleuren, patronen, marketing, maar ook van simplisme. Een van de meest simpele doch prachtige uitvindingen van de afgelopen 10 jaar is toch wel het zadelhoesje.
Dit intrigerende artikel boeit mij. Het schreeuwt om aandacht bij een mondain artikel als een fiets en voedt mijn hersenen met verhalen over de eigenaren van deze tweewielers.

Foto: PretletterP

Dankzij het zadelhoesje hebben we als fietsers een extra uitlaatklep voor onze persoonlijkheid. Alles om uniek te zijn, zelfs op een vervoersmiddel.
De hippe bakfietsmoeder uit Amsterdam Zuid voorziet haar fiets van een kekke ‘BikeCap’ met een ‘one of a kind’ design. De forens op Amsterdam Sloterdijk komt na een dag bikkelen in de kantoortuin terug om zijn fiets aan te treffen met een reclamemutsje van een bank. De economie ligt op zijn gat en of je die van jou dan vooral op hun stukje plastic wilt planten.

Foto: PretletterP

Dan nog de wisselende zadelhoescontacten van de student op de frankensteinfiets. Hij was allang blij dat een krantenmagnaat zijn fiets gratis voorzag van een regenkapje. Maar de dog eat dog wereld van het stappen vergt veel van het zadelhoesje. Elk weekend wordt hij door de werkende eerstejaars vervangen voor een ander hoesje van een random kroeg. De student raakt hierdoor vaak in de war wat leidt tot enorme groepen huilende studenten op het Leidscheplein die hun geliefde stalen ros niet terug kunnen vinden…
Pas maandag in het daglicht zal voor hun de verlossing komen.

Foto: PretletterP

De zadelhoesjes zijn voor mij een doorlopend project. Ik schiet de foto’s zo veel mogelijk op ‘gewoon’ kleurennegatief film met mijn Diana Mini.
Wil je mijn groeiende verzameling in de gaten houden? Bekijk dan mijn zadelhoesjes album

written by pretletterp on 2011-11-08 #lifestyle #bicycle #nl #amsterdam #hip #netherlands #nederland #dutch #holland #diana-mini #fiets #nld #zadelhoesje #zadelkussens #parkeren

We’re fizzing with excitement to introduce our latest Kickstarter project: the Lomo’Instant Square. We’re talking about the world’s first analogue camera to produce square-format Instax pictures. It features a 95mm glass lens for super sharp photos, an advanced automatic mode that takes care of exposure, all of Lomography’s signature creative features — and a compact, foldable design. The Lomo’Instant Square has launched on Kickstarter. Come join the fun and back us on Kickstarter now to save up to 35% on the planned retail price, and scoop all sorts of extra treats. Be sure to snatch up the deals before they run out. Be there and be square!

One Comment

  1. pinkpix
    pinkpix ·

    Briljant idee :D

More Interesting Articles