Overbelicht je Fuji Sensia film

Ik heb een poging ondernomen om een nieuw effect uit mijn oude vertrouwde rolletje Sensia te krijgen. Met wat verschillende sluitertijden en lichteffecten is het me gelukt om verschillende, nieuwe effecten voor elkaar te krijgen!

Tijdens mijn laatste vakantie heb ik geëxperimenteerd met een rolletje Sensia film in een poging er verschillende effecten uit te halen. Ik ben erg tevreden over de resultaten en wil deze dan ook delen met jullie!

Na wat verschillende settings en spelen met de hoeveelheid licht heb ik verschillende effecten uit langere belichtingstijden gekregen,
Hieronder zie je 3 foto’s die de volgorde over-, onder- en normaal belicht hebben:

Op een ander rolletje heb ik mij helemaal gericht op het overbelichten van de film en ik ben erg blij met het resultaat:

De achtergrond is vrijwel helemaal wit met een roze gloed, terwijl de objecten en personen vooraan nog zichtbaar zijn.

Het hele album, met alle experimenten kun je hier vinden.

Wees niet bang en speel met je camera’s, hun instellingen en de filmtypes die je gebruikt! 9 van de 10 keer zul je verbaasd staan van de geweldige uitkomst!

written by t82 on 2011-11-08 #gear #tutorials #film #tipster #nl #netherlands #nederland #dutch #holland #quickie-tipster #nederlands #nld #vertaling #film-tipster-overexpose-x-pro-sensia #sensia-film #quickie-tipster-sensia-film
translated by pretletterp

More Interesting Articles