Paarse pracht met blauwe baldadigheid - Lomography X Tungsten

Een van de allermooiste dingen van Lomography vind ik persoonlijk toch wel het nieuw leven inblazen van al bestaande artikelen. Studiofotografen waren vast al bekend met het fenomeen Tungsten, maar dankzij de inspanningen van de Lomographic Society International is het nu übersimpel om aan dit meesterlijke rolletje film te komen. Ik beloof je dat je verliefd wordt…

Foto: PretletterP

Na een geweldige La Sardina workshop van de LGS Amsterdam kon ik me niet meer inhouden en heb ik een eigen La Sardina gekocht. Ik ben nogal grafisch ingesteld en ben uiteindelijk voor de Cubic gegaan. In een nieuwe camera hoort een rolletje en ik had de nieuwste X Tungsten rol nog niet kunnen proberen. De keuze was dus vrij snel gemaakt en met een rolletje in mijn splinternieuwe La Sardina geladen ben ik lekker door de stad gaan lopen.

De blauw/paarse gloed die over de foto’s zit is geweldig. In combinatie met de vignettering door de La Sardina geeft het de foto’s van Amsterdamse grachtenpanden een bijna mediterraans tintje. En dat voor foto’s die toch echt in oktober geschoten zijn!

Foto’s: PretletterP

In de schaduw komen de diepe blauwtinten van Tungsten beter naar voren. Hierbij schat ik wel in dat gebruik van de flitser vanaf een bepaalde hoeveelheid verlies van daglicht echt noodzakelijk is. Maar dat zal ongetwijfeld ook per camera verschillen en is iets waar iedereen voor zichzelf mee zal moeten experimenteren.

Foto’s: PretletterP

Na door de stad gezwalkt te hebben ben ik bij een vriendin van me langs gegaan. Ze heeft net een nest kittens en dat is uiteraard een prachtig excuus om een halve rol film vol te schieten!
De muren van de woonkamer zijn gebroken wit en ik was erg benieuwd hoe de foto’s zouden worden als ik met monsterflitser Fritz de Blitz aan de slag ging hier. Mijn gok was eigenlijk dat de foto’s een meer blauwe gloed zouden hebbe,n maar de realiteit is verschillende prachtige tinten paars en bij de double exposures zelfs meer een trek richting roze/rood.

Foto’s: PretletterP

Ik ben zeer tevreden over de rol. Op dit moment zit er een rolletje X Tungsten in mijn Diana Mini, ben benieuwd hoe die er uit komt! Ook kan ik niet wachten tot ik met de Diana 35mm back met sprockets kan experimenteren met deze rol. Te veel geweldige opties met weer een prachtig product.

written by pretletterp on 2011-11-08 #gear #film #slide #review #tungsten #64 #dia #nl #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #requested #nld #hollands #x-tungsten

More Interesting Articles