De Diana 20mm Fisheye Lens

De Diana 20mm Fisheye Lens is het perfecte accessoire voor jouw Diana camera! Met haar verscheidenheid als beste eigenschap, zal de Diana 20mm Fisheye Lens je helemaal verbazen. Je zal verbluft staan door wat dit kleine Lomography accessoiretje allemaal kan!

Toen ik de Diana F+ voor het eerst zag, wou ik ook meteen de 20mm Fisheye Lens hebben. Ik heb altijd van wide angle en fisheye gehouden, dus kocht ik mijn Diana F+ camera samen met de 20mm Fisheye Lens en de 35mm Back. De 35mm Back kocht ik vooral omwille van praktische redenen: ik had geen filmscanner en de labs in mijn buurt scannen geen 120 film.

Ik had geen idee dat er zo’n fijne verrassing op me wachtte toen ik mijn eerste rolletje liet ontwikkelen. De foto’s waren niet cirkelvormig zoals ik verwacht had. Ze waren eerder wide angle shots. Toen ik dan opnieuw de specificaties las, ontdekte ik dat ik in mijn enthousiasme het belangrijkste deel was vergeten te lezen! De Diana F+ 20mm Fisheye Lens heeft, gecombineerd met een 35mm camera, het effect van een 38mm Wide Angle Lens. Op een APS-C sensor komt de lens overeen met een 60mm lens. Het slechte nieuws was dus dat ik moest leren om mijn foto’s goed te richten (aangezien noch de fisheye viewfinder, noch de Diana viewfinder een goed beeld gaven met de 35mm back). Het goede nieuws was dat ik twee lenzen in één had! Alles wat ik moest doen was overschakelen op 120 film als ik cirkelvormige foto’s wou en weer terugschakelen op de 35mm film wanneer ik liever wide angle foto’s had! Geweldig!

Gedurende verschillende maanden heb de fisheye lens dan gebruikt met de 35mm back en ik was echt heel tevreden met de resultaten.

Ik slaagde er ook in om mijn camera goed te richten: je kan het beste de gewone viewfinder gebruiken en wat dichter bij het onderwerp gaan staan. Als je met de fisheye viewfinder werkt, heb je de neiging om té dichtbij het onderwerp te staan, waardoor je afgesneden shots als deze krijgt.

Ik ontdekte echter pas het volledige potentieel van de lens toen ik Lomography CN 100 ISO film kocht. De resultaten waren echt fantastisch! Ongelooflijk helder! Geweldige kleuren! Goede close-up focus! Ik was echt verbaasd! Nu wil ik de fisheye lens altijd met 120 film gebruiken! Jammer genoeg kan ik dat niet doen, aangezien het dichtstbijzijnde fotolab dat 120 mm film scant wel 230km ver is.

Voors
-De lens zit in een leuke doos die je kan gebruiken om je films te bewaren!
-Als je ook de Diana 35mm Back hebt, heb je een 2-in-1 lens(wide & fisheye)
-Je krijgt er een klein zakje bij waar je je lens in kan bewaren.

Tegens
-Als je de Diana Flash gebruikt, zal je fisheye viewfinder niet passen en kan je hem dus niet gebruiken.
-In het begin is het was moeilijk met een 35mm back aangezien geen van de twee viewfinders accuraat is.

Advies

-Plaats altijd je lensdopje op je lens als je hem niet gebruikt! Er komen makkelijk krassen op.
-Wanneer je camera niet in gebruik is, stel de lens dan in op “oneindig”. Als je de lens op 1-2m of 0.3-1m instelt kan je ze beschadigen omdat er in deze instellingen een kleine beweging is van de lens.
-Voor de beste resultaten gebruik je een 120 film.

Samengevat is de Diana Fisheye Lens de beste keuze voor jouw Diana: ze is veelzijdig, leuk en je krijgt er iedere keer opnieuw ongelooflijke foto’s mee.

written by lucretia on 2011-11-14 #gear #review #35mm-film #accessory #lomography #netherlands #diana #120mm-film #holland #diana-35mm-back #nederlands #user-review #diana-20mm-fisheye-lens #2-in-1-lens

More Interesting Articles