Holga 135 BC

De Holga 135BC is een compacte 35mm camera die de beste eigenschappen van zijn grotere kameraden zonder problemen in zijn fijne lijfje heeft overgenomen. Hij is gemakkelijk in gebruik en je zal blij zijn als je hem in je bezit hebt.

Wat de Holga 135BC een beetje anders maakt, is dat er een klein kadertje in de camera zit dat ervoor zorgt dat de hoeken van je foto wat donkerder zijn. Zo krijg een supervette vignette-look.

Hij heeft dezelfde lens- en focusinstellingen als de Holga 120, die echt simpel in gebruik is. Twee sluitersnelheden, N en B (voor lange belichtingen). Wat ook erg leuk is aan deze camera, is dat je hem kan bevestigen op een statief en dat je er een draadontspanner op kan schroeven als je graag de B-mode gebruikt zonder wazige beelden te verkrijgen. Hij heeft ook een hot shoe, wat betekent dat je er een flits-unit op kan bevestigen om binnenshuis of ‘s nachts foto’s te nemen.

De Holga 135 BC is een superleuke camera, die echte een leuke look aan je foto’s geeft. Omdat hij zo compact en gemakkeliijk is, zal je hem gegarandeerd overal mee naartoe nemen. Nog een handige tip: als je foto’s laat ontwikkelen, vraag dan om je negatieven niet bij te snijden. Soms snijden ze dan de donkere hoeken weg, wat echt wel jammer zou zijn!

written by laineyrocks on 2011-11-14 #gear #review #glasgow #netherlands #dutch #holland #holga-135-bc #nederlands
translated by gdc

More Interesting Articles