5 vragen over analoge fotografie met Christine Zona

In deze nieuwe serie "5 vragen over analoge fotografie met. . . ’’ stellen we fotografen elke keer vijf dezelfde vragen. Dit keer beantwoordde Christine Zona – een freelance fotografe – de vragen en laat ze een selectie van haar werk zien.

Naam: Christine Zona
Beroep: Freelance fotograaf
Land: USA

1. Vertel ons iets over jezelf.
Ik ben geboren en opgegroeid in New Jersey en onlangs ben ik naar San Francisco, California verhuisd. Dit jaar heb ik meer dan 80 uur in het vliegtuig gezeten, wereldreiziger die ik ben. Ik heb een valkparkiet die Frankie Provolone heet en ik ben pas geleden tante geworden van Riley Caitlin Zona.

2. Waarom fotografeer je nog steeds analoog?
Ik hou van film. Het heeft een aparte look & feel die je niet na kan maken. Ik vind het ook leuk dat het tastbaar is. Het laden van film, het maken van foto’s en het wachten op de resultaten heeft iets magisch.

3. Welke fotografische bezittingen (camera’s, films en accessoires) heb je altijd bij je?
Meestal heb ik een Holga en een panorama-camera bij me – de Horizon Perfekt of de Sprocket Rocket. Ook heb ik altijd isolatietape bij me en diafilm. Provia is absoluut mijn favoriet.

4. Deel de ultieme truc met ons, hoe krijg je altijd een perfecte foto
Geweldige fotografen zijn één met wat ze fotograferen. Je moet dus betrokken zijn met wat je fotografeert. Als je een foto maakt van dansers, sta op en dans met ze. Probeer je skateboarders te fotograferen? Skate eens met ze mee!

5. Welke fotografen hebben je werk beïnvloed?
Ik ben een groot fan van Jill Greenberg. Totaal het tegenovergestelde van film, maar ik denk dat het me daarom zo aantrekt. Haar portretten zijn prachtig. Ook vind ik Richard Avedon. erg goed. Zijn enorme prints zijn adembenemend.

Dankjewel Christine Zona, dat je deze vragen wilde beantwoorden! Bekijk meer van haar foto’s op haar officiele website.

2011-11-08 #lifestyle #san-francisco #northwest #christine-zona #5-questions-series
translated by xthyra

More Interesting Articles