Kattenvrouwtjes

Bij een ‘kattenvrouwtje’ denk je al snel aan een vrijgezelle vrouw die haar leven wijdt aan het zorgen voor katten. Op sommige plaatsen wordt beweerd dat wanneer een vrouw eenmaal katten heeft, ze gedoemd is een oude vrijster te worden. Lees hier meer over kattenvrouwtjes en bekijk vooral de bijpassende vintage foto’s.

Afbeelding via BuzzFeed

Er wordt beweerd dat kattenvrouwtjes geen geluk in de liefde hebben en hun onvoorwaardelijke liefde en aandacht vooral aan hun katten besteden. De term kattenvrouwtje vatten sommige mensen wat denigrerend op.

Kattenvrouwtjes zijn ook op televisie te bewonderen, bijvoorbeeld bij de televisieserie The Simspons, waarbij het personage Eleanor Abernathy beter bekend staat als ‘het gekke kattenvrouwtje’. Het gekke kattenvrouwtje is vaak te zien met meerdere katten en ze gooit haar katten naar mensen terwijl ze onzin uitkraamt.

Afbeelding via BuzzFeed

Uit recent onderzoek blijkt dat de relatie tussen een mens, en dan vooral een vrouw, en een kat dieper gaat dan de relatie tussen een ander huisdier en baasje. Katten raken gehecht aan hun eigenaren wanneer ze altijd van hun behoeften voorzien zijn. Ook blijkt dat katten de voorkeur geven aan een vrouw in plaats van een man. Katten lijken misschien kil en gereserveerd, maar ze onthouden wel degelijk of iemand aardig voor ze is geweest.

Afbeelding via BuzzFeed

De term ‘kattenvrouwtje’ wordt steeds minder negatief opgevat. Dit wordt mede veroorzaakt door de schattige en mooie kattenfoto’s die via internet worden verspreid.

Kattenvrouwtjes zijn ook het onderwerp van een documentaire uit 2009 genaamd ‘Cat Ladies’. De documentaire laat het leven van vier vrouwen zien die hun leven wijden aan het zorgen voor katten en laat zien dat het zijn van een kattenvrouwtje helemaal niet zo erg is, zolang je niet vergeet ook nog voor jezelf te zorgen.

Afbeelding via BuzzFeed

Bronnen:
ABC News: Line Between Cat Fancy and Cat Crazy
Wikipedia:Cat Lady
Simpsons Wiki: Eleanor Abernathy
Healthland
Lovelyish

written by jeanmendoza on 2011-11-08 #lifestyle #vintage #cats #netherlands #vintage-photos #nederland #dutch #holland #katten #nld #cat-lady #kattenvrouwtje #kattenvrouwtjes #ouderwetse-foto-s
translated by marissa

More Interesting Articles