Doe-het-zelf: Maak je eigen LomoKino film in Final Cut Pro 7 (Mac OS X Lion)

De LomoKino brengt alle mogelijkheden van 35mm film fotografie terug naar de wereld van het film maken. Cross-processed comedy? Een romantische redscale? Zwart/wit drama? Allemaal mogelijk! Of je nu kiest voor een creatieve en experimentele stop motion, of gewoon een waanzinnige filmmontage – het kan allemaal met de LomoKino! We hebben een stap-voor-stap handleiding voor je gemaakt.

Maak je eigen LomoKino film met Final Cut Pro 7 (Mac OS X Lion)

 1. Open QuickTime.
 2. Ga naar ‘File’ en ‘Open Image Sequence’, selecteer het eerste plaatje uit de volgorder en klik op ‘Select’
 3. De instellingen van importeer-volgorde komen te voorschijn. Kies de frame rate naar keuze en klik op ’ok. Je LomoKino film zal verschijnen.
 4. Via ‘options’ kan je nog meer compressie instellingen kiezen. Zodra je klaar bent klik op je ‘ok’ en bewaar je de film.
 5. Je kan nu je LomoKino film bekijken.
 6. Om je LomoKino film te bewerken, open je FinalCut.
 7. Ga naar ‘File’ en maak een nieuw project aan en kies een nieuwe volgorde.
 8. Ga nu naar ‘File’ en importeer je LomoKino film en muziek naar keuze.
 9. Sleep je bestanden in de timeline, zet ze op de juiste positie en kort je muziek clipje in om hem te matchen qua lengte met het beeld.
 10. Ga naar ‘Sequence’ en klik vervolgens op ‘Render All’ om zowel je beeld als audio te renderen.
 11. Nu kan je de preview van je film bekijken.
 12. Ga naar ‘File’, selecteer ‘Export’ en kies QuickTime Movie. Kies je filmformaat en zorg dat je het beeld en audio aangevinkt hebt.
 13. Geef je LomoKino film een naam en klik op ‘Save’. Het exporteren zal beginnen, dit duurt even..
 14. Zoek je LomoKino op en bekijk hem! Veel plezier!

Met de LomoKino maak je spectaculaire en creatieve korte films op 35mm en breng je het analoge filmgevoel in één klap terug in de 21e eeuw. Ga gauw naar de Microsite,, bekijk een paar van onze Movies en raak geïnspireerd en start je analoge filmcarrière met Lomography en de LomoKino!

written by shhquiet on 2011-11-03 #gear #tutorials #35mm #tutorial #tipster #movie-making #lomokino #movie-camera #final-cut-pro-7
translated by mrmaart

More Interesting Articles