Doe-het-zelf: Maak je eigen LomoKino film in iMovie (Mac OS X Lion)

De LomoKino brengt alle mogelijkheden van 35mm film fotografie terug naar de wereld van het film maken. Cross-processed comedy? Een romantische redscale? Zwart/wit drama? Allemaal mogelijk! Of je nu kiest voor een creatieve en experimentele stop motion, of gewoon een waanzinnige filmmontage – het kan allemaal met de LomoKino! We hebben een stap-voor-stap handleiding voor je gemaakt.

Maak je eigen LomoKino film met iMovie (Mac OS X Lion)

 1. Start iPhoto via je launchpad.
 2. Ga naar ‘File’, klik op ‘Import to Library’, selecteer je LomoKino plaatjes en klik op import.
 3. Zodra het importeren gereed is open je iMovie.
 4. Zodra iMovie geopend is, klik je op ‘File’ en kies je ‘New Event’. Geef je event een naam en klik dan op Photos venstertje.
 5. Vanuit het Photos venstertje selecteer je ‘Events’, en zoek je de juiste LomoKino volgorde in het venster eronder.
 6. Sleep je LomoKino event naar het Project venster. Zodra het importeren gereed is, zal de juiste volgorder verschijnen.
 7. Ga nu naar ‘Edit’ en klik op ‘Select All’. Zodra je met je muis over de eerste clips gaat, zal er een blauwe instellingen-knop verschijnen. Selecteer ‘Clip Adjustments’ en zet de duur van het filmpje op 0,01s. Zorg dat de ‘Apply to all stills’ check box aangevinkt is.
 8. Klik op het blauwe instellingen icoontje en selecteer ‘Cropping, Ken Burns & Rotation’ en klik in het preview venstertje op de ‘Fit’ knop.
 9. Klik op de play knop om je film te checken.
 10. Ga nu naar ‘Share’ en selecteer ‘Export using QuickTime’. Geef je film een naam en kies een bestemming om hem op te slaan. In de export opties kan je het formaat van je film selecteren, net als de compressie, frame rate en resolutie van je geëxporteerde film.
 11. Zodra je op ‘Save’ exporting van je LomoKino film klikt, zal je film beginnen.
 12. Zoek je geëxporteerde LomoKino file op en speel hem af! Veel plezier!

Met de LomoKino maak je spectaculaire en creatieve korte films op 35mm en breng je het analoge filmgevoel in één klap terug in de 21e eeuw. Ga gauw naar de Microsite,, bekijk een paar van onze Movies en raak geïnspireerd en start je analoge filmcarrière met Lomography en de LomoKino!

written by shhquiet on 2011-11-03 #gear #tutorials #35mm #tutorial #tipster #movie-making #lomokino #movie-camera #imovie
translated by mrmaart

More Interesting Articles