Maak je eigen kleurenfilter- & splitzerhouder voor je geliefde LC-A & LC-W

Een handige en goedkope doe-het-zelf oplossing om een kleurenfilter- en splitzerhouder te maken voor je LC-A / LC-W. Maak zelf een geïmproviseerde splitzer en kleurenfilterhouder van gerecyclede materialen, zoals verpakkingsmateriaal.

Ik probeerde een manier te verzinnen om mijn zelfgemaakte kleurenfilters en splitzer op hun plek te houden zonder mijn geliefde LC-W elke keer vol met plakband te plakken. Uiteindelijk kreeg ik het gouden idee in bad {ik heb een frissere blik tijdens het badderen).

Okee, je hebt de volgende spullen nodig:

1. potlood
2. schaar / mes
3. lineaal
4. tape
5. de sluitstukjes van dossiermappen
6. stevig papier / dozen
7. film

Je begint met twee schuifjes de dossiermap. Snij een kleine rechthoek van stevig papier (ik heb gerecycled en een kartonnen verpakking gebruikt). Bevestig de schuifjes aan elkaar (zoals op onderstaande foto), en zorg dat er ruimte tussen de schuifjes zit. Plaats dit aan de voorkant van je LC-W / LC-A.

Vervolgens snij je de kartonnen doos in de vorm zoals je kan zien op de foto. Sorry dat ik niet precies weet hoe deze vorm heet. Ik noem het gewoon maar TV-vorm, gezien het vierkante gat in het midden en de twee pootjes aan de onderkant.
Dit keer wil ik een oranje filter maken, dus gebruik ik een stukje nieuwe film. Knip een stuk van het fotorolletje af en plak het op het (tv-vormige) stuk karton. Het eindresultaat moet er ongeveer zo uitzien als op de foto’s

Je bent nu klaar met het maken van je eigen oranje filter die je in de houder kunt plaatsen. Zo ben je klaar om foto’s te maken en als je het filter niet gebruikt, kan je het altijd weer uit de houder halen. Het kan worden hergebruikt, zonder dat je plakband hoeft te gebruiken om het op zijn plek te houden.

Dezelfde vorm van karton/stevig papier kan worden gebruikt om je eigen splitzer mee te maken. Om dit voor elkaar te krijgen moet je op de lijn in het midden van het vierkantje snijden om een soort van raam te maken. Verf het zwart. Plaats het in de houder. Open één kant van het raam en maak een foto, druk op de MX-knop (voor meervoudige belichtingen), sluit het raam, open de andere kant en schiet opnieuw. Nu heb je een mooie dubbel belichte foto.

De Lomo LC-A+ staat wereldwijd bekend om zijn fantastische mogelijkheden: automatische belichting, uitgebreid ISO-bereik en de mogelijkheid om meervoudige en lange belichtingen te maken. Koop nu je eigen Lomo LC-A+!

De Lomo LC-Wide is uitgerust met de nieuw ontwikkelde 17mm Minigon Ultra-Wide Angle lens. Deze wonderlijke 35mm camera is je perfecte maatje als je op foto-expeditie gaat. Opvallende kleuren, verbazingwekkende verzadiging, enorme contrasten – de Lomo LC-Wide heeft het allemaal.Bovendien is deze camera erg veelzijdig: je hebt keuze uit maar liefst drie beeldformaten. Met de LC-Wide, nu verkrijgbaar in onze Shop, zal je fotografische ervaring nooit meer hetzelfde zijn.

written by jochan on 2011-11-08 #gear #tutorials #splitzer #lc-a #camera #filter #lab-rat #tipster #netherlands #lca #nederland #dutch #holland #quickie-tipster #d-i-y #nld #lc-wide #lc-w #doe-het-zelf #doe-het-zelf #kleurenfilter
translated by pinkpix

More Interesting Articles