La Sardina: Niet alleen maar een mooie camera

2

Ik heb mijn La Sardina camera nu een paar maanden… en ondanks dat ik er eerst wat terughoudend tegenover stond, denk ik nu dat ik om ben.

De eerste keer dat ik deze camera, de La Sardina, zag, verwarde ze me nogal. Ze is echt heel mooi en om eerlijk te zijn wilde ik haar niet eens uit de verpakking halen. Ze ziet er goed uit, maar eenmaal uit de doos vond ik haar een beetje vreemd. Ondanks dat ik wist dat het een plastic camera is, leek ze anders dan alle andere cameras die ik heb — een beetje rubberachtig op één of andere manier en wat minder sierlijk. Ik had niet door dat ik de lens naar buiten moest trekken en een stukje moest draaien voordat ik kon beginnen met foto’s maken en toen ik dat wel deed voelde het vooral heel onhandig. Ik laat de lens nu altijd gewoon in deze positie staan, wat misschien niet helemaal de bedoeling is..maar ja. Toen ik de film terugdraaide kreeg ik het voor elkaar om mijn knokkel open te halen aan het uiteinde van het ‘blikje’ (heeft iemand anders dit ook gehad of ben ik de enige en deed ik het verkeerd?)

Wat ik nog steeds jammer vind aan de La Sardina is de sluiter -serieus- de sluiter van deze camera klinkt zielig, zo zacht dat ik in het begin niet zeker wist of alles wel werkte. Vanwege het uiterlijk had ik toch een meer donderend geluid, misschien zelfs een scherpe klik verwacht, maar het is niet meer dan een klein klikje. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik vind het fijn als een camera er niet alleen goed uit ziet, maar ook nog eens een aangenaam geluid maakt. Dus nadat ik mijn eerste rolletje had volgeschoten, verwachtte ik niet veel, aangezien het nemen van de foto’s niet veel indruk had gemaakt.

Maar je moet een camera (of een persoon) natuurlijk nooit op het uiterlijk beoordelen (of op het geluid van de sluiter), want ik was onzettend blij en verrast toen ik de foto’s zag. Ik had verwacht dat de resultaten vergelijkbaar zouden zijn met de Superheadz Ultra Wide en Slim, maar deze foto’s hebben toch een andere kwaliteit. Ik denk dat de lens een grotere hoek heeft en ik vind de onscherpe randjes in tegenstelling tot het scherpe middengedeelte heel leuk. Als het wat zonniger was geweest (het was beter weer toen ik thuis wegging, anders had ik wel een andere ISO gebruikt), dan waren de kleuren nog levendiger geworden.

Nu ik deze camera een paar maanden in mijn bezit heb, denk ik er bijna hetzelfde over als ik in het begin dacht over mijn Diana Mini. Ik denk dat deze camera veel oefening en geëxperimenteer met films en technieken nodig heeft voordat ik echt helemaal om ben.
Maar ik denk helemaal niet dat dat een slechte zaak is. Elke camera is uniek en alle eigenaardigheden leren kennen is een deel van de lomografische fun in mijn ogen. Ik heb zin om door te gaan met experimenteren om zo uit te vinden wat deze kleine camera nog meer kan!

Zet alle zeilen bij met onze nieuwe La Sardina collectie! Deze 35mm camera’s zijn uitgerust met een spectaculaire groothoek-lens, meervoudige belichtingfuncties en een terugspoelknop – kortom alles wat je nodig hebt voor een spannend avontuur! Koop nu je eigen La Sardina camera!

written by easilydistracted on 2011-10-31 #gear #35mm #review #love #lomography #netherlands #dutch #holland #nederlands #user-review #requested #nld #liefde #la-sardina #easilydistracted

2 Comments

  1. gittehh11
    gittehh11 ·

    Wauw! Wat een mooie foto's. Zou ik mogen vragen wat voor rolletje film je hebt gebruikt en welke iso? Je hebt de camera gewoon in de n gezet of ??

  2. lenteloos
    lenteloos ·

    Ik ben blij dat ik niet de enige ben die verontrust werd door het (bijna niet te horen) geluid van de sluiter :p

More Interesting Articles