8mm Feature: Grandma's Boy

In deze filmkomedie uit 1922 speelt Harold Lloyd een kleinzoon die al zijn moed moet verzamelen om het meisje van zijn dromen voor zich te winnen.

afbeelding van: IMP Awards

Harold Lloyd, acteur en filmproducent, was vooral bekend door zijn komische rollen in stomme films. Eén van zijn eerste films was Grandma’s Boy, een stomme film uit 1922.

afbeelding van: Bright Lights Film

In de film speelt Harold Lloyd een grootmoederskindje dat te verlegen is om het meisje dat hij leuk vindt het hof te maken omdat hij bang is voor zijn rivaal. Zijn grootmoeder heeft een oplossing voor het probleem – een amulet dat Harold moed zal geven. Het plan is om een bandiet te grijpen en zo het hart van het meisje te veroveren.

afbeeldingen van: Siff Blog en Moth Girl Wings

Dit is een fragment van de film:

In het tijdperk van de stomme film was Grandma’s Boy een groot succes. Het is één van de films die mede de vorm van de toekomst van de stomme film heeft bepaald. Hoewel de film vol zat met grappen, was er ook plaats voor dynamische personages die ertoe bijdroegen dat de film een groot succes werd.

De 60 minuten durende film werd uitgebracht op 8mm film op 3 september 1922.

bronnen:
Wikipedia
Film Philes

written by jeanmendoza on 2011-10-31 #lifestyle #classic #black-and-white-film #comedy #netherlands #nederland #dutch #holland #nederlands #wit #zwart #nld #klassiek #zwartwit #8mm-film #8mm-feature
translated by pinkpix

More Interesting Articles