Uh oh... wat voor film zit er ook alweer in mijn camera? Laat je camerariempjes het antwoord geven op die vraag.

Wanneer je een hoop camera’s hebt, kan je de neiging krijgen om nogal impulsief en zonder na te denken film te ‘voeren’. Wanneer je meerdere camera’s hebt liggen met verschillende soorten film kan het goed gebeuren dat je niet meer weet wat voor film in welke zit.

Hoewel sommige camera’s zoals de Lomography Fisheye No. 2 en de Lomography Sprocket Rocket een klein raampje op de achterkant hebben, zijn sommige camera’s wat minder ‘gunstig’ uitgevoerd wat dit betreft (bijv. Holga 135, Olympus XA, enz.)

Maar wees niet gevreesd! Met de hulp van wat verschillend gekleurde linten of touwtjes kan je ze gemakkelijk uit elkaar houden!

Wat heb je nodig:

  • Een camera zonder het ‘raampje’ op de achterkant.
  • Een schaar
  • Linten, riempjes of stukken touw naar eigen keuze. Ergens tussen de 5 en de 13 centimeter in lengte. Zorg er wel voor dat ze niet te dik of te breed zijn zodat ze wel aan de camera te bevestigen zijn.

Pak een camera, laad hem met de film die je er in wilt en haal het lint door een lus aan de camera. Of als dat niet lukt, knoop hem aan de camera of het riempje van de camera. Als hij er maar aan vast zit. Zorg wel dat het lint niet voor de lens komt te hangen, en bij voorkeur zo vast knopen dat je hem nog los kunt halen en kunt hergebruiken. Ik gebruik een goudkleurig lint voor Dia-film, groen voor negatieven en donkerblauw voor zwart-wit film.

Ta-daa! Nu weet je welke camera geladen is met welke film! Nooit meer in paniek en gokken welke film je hebt en nooit meer film verpesten. Zodra je de film hebt terug gedraaid haal je het lint er vanaf en kan je het lint weer hergebruiken.

De Fisheye No. 2 heeft een 170-graden groothoeklens en prachtige vervorming tot aan de rand toe. Hij is uitgevoerd met een hot-shoe flitsaansluiting en in staat om meerdere en langdurige belichtingen te schieten. Dit is ’s werelds beste compact Fisheye camera ooit gemaakt! Nu verkrijgbaar in verschillende kleuren en speciale designs in onze Online shop.

De Sprocket Rocket is de eerste groothoek camera volledig gewijd aan de sprocket gaatjes. En met de twee draaiknoppen zijn meervoudige belichtingen gemakkelijker dan ooit! Maak waanzinnige creaties met deze groothoek master! Check de Sprocket Rocket in onze Online Shop!

written by hairil on 2011-10-21 #gear #tutorials #film #black-and-white #slide #negative #camera #in #loop #tipster #strings #ribbons #knot #identify #identificeren #verschillende #soorten
translated by ojjvz

More Interesting Articles