La Sardina: patronen en portretten

Portretten komen vaak beter naar voren wanneer je een goede achtergrond hebt gekozen. Dus waarom niet allebei door elkaar heen schieten met een MPX?

Portretten zijn artistieke representaties van mensen. Wanneer je een uniek portret van iemand wil schieten, kies dan de La Sardina! Met deze camera schiet je namelijk zonder moeite dubbele belichtingen. Het enige wat je moet doen is de MX knop te verschuiven nadat je een foto hebt geschoten. Hier nog een paar tips:

Zoek de juiste patronen
Patronen zijn overal om ons heen, wees dus scherp en alert en dan zul je ze zelf ook zien! Bijvoorbeeld foto’s waarbij je rekening houd met rechthoeken van huizen of hekjes als referentiepunten. Maar ook thuis zijn de patronen te vinden, bijvoorbeeld op het behang aan je muur! Cirkeltjes, driehoeken – alles kan! Natuurlijk hoef je niet persé vast te houden aan geometrische vormen en randen. Andere patronen kunnen bijvoorbeeld strepen op straat zijn, of bloementjes patronen op de gordijnen van je moeder. Wees creatief en in no time vind je de tofste patronen overal om je heen.

Hier een paar ideeën voor patronen:

Credits: tyler_durden, boredbone, bccbarbosa, robter & elvismartinezsmith

Een portret schieten
Nu ben je klaar om je portret te schieten! Vergeet niet om de ‘MX’ knop om te zetten zodat de patroon foto overlapt zal worden door je portret shot.

Hier hebben we een paar foto’s van onze community leden op een rij gezet:

Credits: yvain, b0rn2b1ush, astromantica, spectre & boredbone

Over patronen gesproken, doe meteen mee aan De perfecte patronen rumble en stuur meteen je perfecte patronen foto’s in die je gemaakt hebt aan de hand van deze tipster!

La sardina & flitser – Quadrat
La sardina & flitser – Cubic
La Sardina - Domino
La Sardina - Moebius

Maak je klaar om koers naar zee te zetten met de nieuwe La Sardina collectie! Deze 35mm camera’s zijn uitgevoerd met een spectaculaire groothoeklens, meervoudige belichting mogelijkheden en een handige terugdraaihendel – alles wat je nodig hebt voor maximaal analoge fotografie plezier! Bestel nu je eigen La Sardina camera now!

written by jeanmendoza on 2011-10-20 #gear #tutorials #portrait #mx #multiple-exposure #tipster #pattern #la-sardina #patronen-en-portretten
translated by mrmaart

More Interesting Articles