Foamlabbers als Lomo Amigos - #3 Eelke

7 jonge fotografiefanaten samen in een creatief team – Foam Lab. Rosa en Erik kennen jullie inmiddels. Hier is de derde op rij – Eelke Mol!

Eelke Mol

Naam – Eelke Mol  
Stad - Amsterdam
Land - Nederland

Vertel de community een beetje over jezelf. Wat doe je in je vrije tijd en verdien je daar ook je brood mee?
In mijn vrije tijd maak ik foto’s met allerlei verschillende camera’s. Ik vind het ook leuk om street art te ontdekken in de stad. Ik verdien (nog) geen geld met deze dingen, maar ik heb een baan bij een fotoagentschap wat ik heel erg leuk vind! Dus eigenlijk krijg ik wel geld om te doen wat ik leuk vind :)

Hoe ben je bij Foam lab terecht gekomen en wat is je indruk van deze ervaring tot nu toe?
Ik heb begin 2011 gesolliciteerd voor een plekje in Foam Lab. Ik was heel blij toen ik hoorde dat ik erbij zat! Tot nu toe is het supergezellig met de andere Labbers, zelfs tijdens het harde werken (en dat gebeurt behoorlijk vaak). Iedereen is heel erg toegewijd om de evenementen die we neerzetten, zo goed mogelijk te organiseren. Dat geeft zo veel energie!

Ben je al lang een lomograaf (of is dit helemaal nieuw voor je)? 
Ik was voor Foam Lab nog niet met lomografie bezig. Wel met analoge fotografie, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde ;)

Hoe ziet een normale dag in het leven Eelke eruit?
Ik sta op (soms een beetje te laat) en dan maak ik een smoothie. Vervolgens vertrek ik naar Solar Initiative (mijn werk) of Foam Lab. Na mijn werk ga ik iets doen met vrienden, hardlopen (ik train voor de Dam tot Damloop) of gewoon lekker thuis een boekje lezen. Maar dat laatste komt niet zo vaak meer voor..!

Je maakt geweldige snapshots! Hoe doe je dat en wil je dit geheim met ons delen?
Ik neem altijd een camera mee als ik ergens heen ga. Als ik dan in een unieke of grappige situatie terechtkom, heb ik altijd een camera bij de hand om het vast te leggen.

Hoe vond je het om met Lomography camera’s te fotograferen en wat vonden je vrienden van je analoge camera’s en foto’s?
Ik vond het super leuk om alle verschillende camera’s uit te proberen. Mijn vrienden keken wel raar als ik weer een vreemd gevormd object uit mijn tas toverde en beweerde dat ik daar foto’s mee kon maken. Maar zodra ze wisten hoe de camera werkten vonden ze het heel leuk!

Wat was je raarste, grappigste, of gewoon tofste fotografische/lomografische ervaring tijdens het fotograferen van deze serie?
De raarste was die gekortwiekte witte poes in de vensterbank. Ik had nog nooit zoiets gezien!

Als je moest kiezen, wat is dan je favoriete foto van de selectie en waarom?
Dan is mijn favoriet de Supersampler foto met die hand in de zon. Door die foto word ik herinnerd aan die paar mooie dagen van deze zomer.

Als je foto selectie een soundtrack moest krijgen, wat zou dat dan zijn? (3 liedjes & artiesten graag)
I’m Free – The Rolling Stones
Coma Cat – Tensnake
Do You Love Me – The Contours

Wat staat er nog meer op je agenda voor de komende maanden? Is er nog iets waar je graag naar uit kijkt wat je met ons zou willen delen?
Ik wil nog zoveel doen! Ik zit erover te denken om een opleiding in fotografie te gaan doen, maar waar en wanneer, daar ben ik nog niet uit. Met Foam Lab staat er ook nog een hoop op de planning. En eigenlijk wil ik me ook nog verdiepen in het maken van filmpjes.

Wat is je advies voor toekomstige lomografen?
Neem altijd je camera mee als je ergens heen gaat, want je weet nooit!

Voor meer informatie over Foam Lab check hun eigen website, LomoHome en volg ze via Facebook en Twitter.

Bekijk hier nog meer foto’s van Eelke:

De Lomo LC-A+ staat wereldwijd bekend om zijn fantastische mogelijkheden: automatische belichting, uitgebreid ISO-bereik en de mogelijkheid om meervoudige en lange belichtingen te maken. Koop nu je eigen Lomo LC-A+!

written by mrmaart on 2011-10-18 #people #foam #amigo #supersampler #amsterdam #netherlands #fisheye #lc-a #nederland #dutch #holland #lomoamigo #photography-museum-amsterdam #foamlab #nld

More Interesting Articles