Het leven en werk van Steve Jobs aan de hand van foto's

16 oktober is uitgeroepen tot ‘Steve Jobs Day’. Laten we samen even stil staan bij het werk van één van de meest visionaire en innoverende mensen van onze tijd.

Je kent de man vast en zeker. Je kent zijn uitvindingen. Je leest dit artikel waarschijnlijk via één van zijn producten. Hij heeft heel wat gedaan dat ons leven verbeterde. En hij heeft een lange weg afgelegd. Genoeg reden om even stil te staan bij al zijn werk en zijn leven, aan de hand van foto’s die we op internet hebben gevonden.

1974-1980

De vroege jaren van Apple. Het bedrijf dat hij stichtte met Steve Wozniak en Ronald Wayne. In deze periode hebben ze de Apple I, Apple II en Apple III bedacht en uitgebracht.

1981-1985

De Apple Lisa en de Macintosh werden uitgebracht. Het was een moeilijke periode voor Apple omdat de nieuwe computers niet goed verkochten vanwege hun hoge prijs en beperkte software. Ook in deze periode had Steve Jobs een conflict binnen het bedrijf. Hij verliet Apple.

1986-1994

De volgende generatie. Kort nadat hij Apple had verlaten, stichtte Steve een nieuw bedrijf met de naam NeXT Computers. Dat bedrijf was vooral gericht op wetenschappelijke, financiële en academische gemeenschappen. Het was machtiger en kende meer technologische vooruitgang.

1995-1999

In 1986 kocht Steve Jobs de Graphics group from Lucasfilms’ computer graphics division en noemde het later Pixar. Ze gingen een contract aan met Disney om een aantal computergeanimeerde films te maken. De eerste was Toy Story. Dit bezorgde het bedrijf roem en constructieve kritiek. In de 15 jaar die volgden, gingen ze verder met de productie van de andere Pixar box-office hits die we allemaal kennen en waar we allemaal zo dol op zijn. Het was ook in deze periode dat Apple NeXT Computers kocht , en zo kwam Steve terug bij Apple terecht, werd hij Interim chief executive in 1997 en herstructureerde hij de productie van het bedrijf.

2000-2003

Steve laat de ‘interim’ titel vallen en wordt officieel CEO (or iCEO) bij Apple. Hij bracht een reeks aan nieuwe producten uit. Meest noemenswaardig is de iPod. De draagbare muziekspeler heeft alles veranderd. In 2003 werd bij Steve Jobs pancreaskanker vastgesteld.

2004-2006

Steve bracht een heel leger aan mini producten uit zoals de iPod mini, Mac mini, iPod shuffle, en de iPod nano, en de nieuwe Intel kwam er voor de iMac en Macbook Pro. Pixar werd bovendien een deel van Disney in 2006.

2007-2010+

Apple Computer werd Apple, Inc. Hij werd deel van de California Hall of Fame door Governor Schwartzenegger in 2007. Gedurende deze jaren, introduceerde Steve Jobs de Apple TV, iPhone, Macbook Air, en de iPad. Hij nam ontslag als Apple’s CEO in augustus 2011.

Bron : AllaboutSteveJobs

Steve Jobs heeft veel gedaan, maar vraag aan mensen het eerste dat hen in hen opkomt als ze hun naam horen, en zeggen ze vast ‘Apple’. Naar aanleiding van de Steve Jobs Day, is hier The Apple Rumble!. Meer artikelen over Steve Jobs vind je hier: A Look Back at Steve Job's Life, Most Inspiring Quotes by Steve Jobs.

written by nyebe on 2011-10-18 #lifestyle #apple #imac #iphone #netherlands #ipod #macbook #dutch #holland #macintosh #nederlands #steve-jobs #steve-jobs-day
translated by gdc

More Interesting Articles