Top 10 redenen van mijn liefde voor Lomography

Iedere lomograaf heeft zo zijn of haar eigen redenen om van Lomography te houden. Dit zijn ze voor mij:

1. Er zijn geen experts die je beoordelen en zeggen “Dit is goed, dat is niet goed en dat kan je zo en zo beter doen” etc. Natuurlijk zijn er wel lomografen met veel ervaring binnen deze community. Van hen leer ik graag iets bij. Maar er zijn hier geen regels, en dat is fijn.

2. Maak je een fout, dan zal je niet uitgelachen of bekritiseerd worden; integendeel zelfs. Je zal juist aangemoedigd worden door mensen die zeggen dat het een leuke fout of een leuk ongeluk was.

3. Je maakt vrienden over de hele wereld. Het gaat dus niet allleeen om het maken van foto’s, maar ook over het ontmoeten van mensen, het ontdekken van nieuwe levensstijlen, nieuwe concepten en culturen leren begrijpen, enz.

4. Je richt je niet alleen op VIP’s en bekende mensen, maar juist vooral op gewone mensen, planten, dieren, aarde, stof, zelfs vuilnis. Je ziet de wereld vanuit een ander perspectief, zoals je waarschijnlijk nooit eerder deed. Dus dit biedt je de mogelijkheid om te kunnen zeggen: “Hey, ik was daar, dit is ook mijn planeet.”

5. Lomography is zo vrij dat je je creatieve geest volledig los kunt laten gaan. Niets hoeft je denken en handelen tegen te houden of te beperken. Alsof je bevrijd bent.

6. Lomography maakt van jou een bijzonder persoon wanneer je in een mensenmassa een raar plastic dingetje vasthoudt dat vreemde geluiden maakt en verblindende gekleurde flitsen afvuurt, enz.

7. Wanneer je liefde voor Lomography geboren is, kan je jezelf amper nog in bedwang houden om nieuwe spullen te kopen. Daarmee help je de film- en camerabedrijven. Je draagt eigenlijk steeds meer en meer bij tot de GDPs.

8. Als je echt te verslaafd bent, kan je gewoon niet meer zonder je geliefde speelgoedcameraatjes. Dus, Lomography wordt dan een deel van je leven. Je kan er niet van leven, maar je kan ook niet zonder.

9. Lomography maakt me gelukkig. Ik voel me jonger en energieker. Ik loop vaker op straat en praat vaker met vreemden. Ik eet meer, zonder bij te komen. Ik slaap beter en droom meer.

10. Je kan je eigen LomoHome maken op deze site, en vrienden vragen om jou te bellen wanneer ze zin hebben eens iets te doen. En als je zelf iets publiceert, krijg je piggies. Dat is ook geld!

written by wuxiong on 2011-10-18 #lifestyle #love #lomography #netherlands #lomo-love #nederland #dutch #holland #top-10 #film-photography #analogue-lifestyle #reasons
translated by gdc

More Interesting Articles