Katten fotograferen

Toen ik door mijn fotoalbums aan het bladeren was, kwam ik erachter dat de meeste dierenfoto’s die ik heb, van katten zijn!

Genomen bij Pantai Kemasik

Katten en ik hebben een beetje een “nare” voorgeschiedenis. In de tuin van mijn ouderlijk huis hingen altijd veel katten rond. Als kind vond ik het leuk om met ze te spelen, maar ik had er nooit één vastgehouden. Toen ik op een dag besloot er eentje op te pakken, lukte dat niet bij de eerste poging. Bij de tweede poging wist ik alleen zijn staart te grijpen. Dat vond de kat in kwestie niet zo’n goed idee: voor ik het wist, werd ik in mijn vinger gebeten. Auw! >.<

Waarom niemand me ooit had verteld dat katten het a-relaxed vinden als je aan hun staart zit, geen idee. Maar waarschijnlijk had ik er destijds toch niet naar geluisterd. Enfin, ik had mijn lesje wel geleerd. Ondanks dat ik was gebeten, was ik nooit bang voor katten, laat staan dat ik een hekel aan ze kreeg. Ik werd alleen wel een tikkie voorzichtiger bij het benaderen van de beestjes.

Katten fotograferen is één van mijn favoriete bezigheden. Katten hebben zoveel verschillende kanten: ze kunnen mysterieus zijn, speels, nieuwsgierig, stil… Sommige katten zijn vriendelijk en poseren graag voor me, terwijl ze lekker liggen, strekken of zich aan het wassen zijn. Anderen rennen weg zodra ze me zien.

Ik heb zoveel lol bij het katten schieten met mijn analoge camera. Even bij ze neerknielen om een beter shot te krijgen? Geen probleem! Wat zou er in die kleine hoofdjes omgaan? Wanen ze zich een beroemdheid als ik dat doe? Miauw!

Genomen bij Taman Gelora
Genomen bij Taman Teruntum

written by funfun on 2011-10-17 #lifestyle #animals #kitty #cute #kat #kitten #fluffy #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #katten #poes #analogue-lifestyle #nld #furkid #cats-cat #poezen
translated by marije

More Interesting Articles