De verknipte supersampler

De Supersampler is uitgegroeid tot de eerste keus multilenscamera voor velen. Maar heeft deze plastic camera meer in zijn mars dan 4 beelden achter elkaar schieten? Hoe zit het met het verwijderen van het plastic tussen de lenzen?

Voor deze aanpassing heb je het volgende nodig:

  • 1 supersampler camera (d’oh!)
  • een houtsnijsetje (of nagelschaartje!)
  • een schaar
  • een nagelknippertje

BELANGRIJKE MEDEDELING
Deze aanpassing kan je niet meer ongedaan maken!

Als je alle spullen hebt, ga je als volgt te werk:

1. Bekijk je supersampler. Onderzoek hem. Leren hem kennen. Als in: leer hem van binnen en van buiten kennen. Begrijp het nut van de afscheidingen tussen de lenzen. Besteed speciale aandacht aan de camera.

2. Pak je houtsnijsetje. (Waarom? Omdat het beter is!) Je kan met een houtsnijmes of nagelschaartje bizarre manoeuvres maken die met een gewone schaar onmogelijk zijn.

Hoe moet je knippen?

2.1 Knip eerst diagonaal van boven naar de zijkant

2.2 Daarna knip je van de bovenkant tot beneden

3. Na de operatie is de afscheiding een soort van driehoek, afhankelijk van hoe je hem hebt geknipt.

4. Pak nou de nagelknipper erbij om de stukken waar je niet bij kon bij te knippen.

5. Na deze modificatie wordt je afbeelding meerdere keren belicht. Als je bij fel daglicht foto’s gaat maken vraag je om heftige overbelichting.

Het beste licht om foto’s bij te maken is met wat bewolking. Logisch, toch? :P

Het ‘eerst schieten, dan denken’ principe resulteert waarschijnlijk in rare, absurde, abstracte afbeeldingen. Maar probeer ook foto’s te maken waarbij je één of meerdere lenzen afdekt.. of wees gewoon creatief! Je kan supergave foto’s krijgen. En vergeet niet dat je kan cross processen en film die over de datum is kan gebruiken voor onverwachte effecten en extra vette foto’s!!!

De SuperSampler, de koningin van de multi-lens cameras, is nu verkrijgbaar in blauw. Ze zet 4 achtereenvolgende panorama foto’s op een enkele 35mm foto vol met actie! Zie alle SuperSampler kleuren en versies in onze winkel!

written by specialblewah on 2011-10-17 #gear #tutorials #diy #tipster #supersampler #netherlands #nederland #dutch #holland #nederlands #nld #vertaling #doe-het-zelf #aanpassing #modificatie
translated by pinkpix

More Interesting Articles