Nieuw: foto's op kleur zoeken

Met trots presenteren we onze splinternieuwe Kleuren rubriek – een visueel hulpmiddel om Lomo-foto’s in ons archief te vinden! Hoe dit werkt? Lees verder en ontdek het zelf…

De fotoregenboog

De rubriek Kleuren heeft vijf hoofdgroepen. De eerste is, zoals hierboven te zien, een prachtige regenboogfoto – een collectie van meer dan 500 foto’s die zijn geordend op grond van hun dominante kleur waarmee het spectrum van een regenboog is gevormd.

Om bepaalde kleuren te vinden, kun je foto’s doorzoeken op de tint waarde of de Hex waarde. De tint is de pure kleur van een foto, volledig verzadigd en extreem fel. Hiermee vind je de levendige en in het oog springende foto’s, zoals deze:

Alle foto's met cyaan
Alle foto's met magenta
Alle foto's met geel

Hex waarden zijn zes cijferige kleurwaarden die voornamelijk worden gebruikt in webdesign. Ze geven je de mogelijkheid om een heel spectrum aan kleuren te ontdekken: onverzadigd, donder – elke kleur die geen tint-waarde is. We hebben op de Hex pagina een selectie van veelvoorkomende kleuren gemaakt waarmee je kan zoeken:

Alle rode foto's
Alle groene foto's
Alle blauwe foto's

Ben je liever op zoek naar een sfeerfoto? Zoek dan op zwart-wit foto's.

Alle zwart-wit foto's

Om de sfeer nog verder te verduisteren of op te lichten, hebben we ook donkere foto's die voornamelijk zwart zijn met een klein beetje kleur, en lichte foto's met een laag contrast, vervaagde en over het algemeen heldere foto’s.

Alle donkere foto's
Alle lichte foto's

Alles is te vinden in de Kleuren rubriek van Foto’s. Neem zelf een kijkje, probeer het uit en geef ons je feedback dmv een reactie op dit artikel! We zouden het geweldig vinden als je je favoriete kleur kon vinden op de Hex pagina en de naam en link in de reacties postte. Ik zal beginnen met de geweldige Neon Carrot!.

written by jamesco on 2011-10-17 #news #black-and-white #galleries #light #color #rainbow #dark #hue #netherlands #search #nederland #dutch #feature #nederlands #new-feature #nld #hex
translated by keos-sophie

More Interesting Articles