Recesky twin lens reflex camera (DIY)

Dit is een doe-het-zelf Twin Lens plastic camera. Hij is leuk om te bouwen en geeft mooie resultaten. Je hebt eerst de lol van het zelf-bouwen van je camera, en daarna schiet je nog eens hele mooie foto’s met je eigen creatie!

Lens : Plastic lens f11
Sluitertijd : 1/150s
Grootte : 80mm×115mm×70mm
Film type :135 film (35mm)
Focus : Visuele afstand schatting

Het in elkaar zetten van de Recesky is niet moeilijk. Het simpele sluitersysteem kostte me uiteindelijk het meeste tijd. Het mechanisme is gebouwd van 2 veren en 3 plastic onderdelen. Ik heb er een tijdje mee moeten worstelen voor het een betrouwbaar mechaniek werd. Het sluitermechanisme moet wel een tijd mee gaan, maar ik had het toch wel een fijn idee gevonden als er reserve onderdelen bij zaten. Toen ik het sluitermechanisme een beetje door had, heb ik de rest van de camera zonder grote problemen in elkaar gekregen. De ‘Single element lenzen’ zet je in enkele seconden in elkaar. De zijkanten van de camera worden aan de voorkant gemonteerd, maar moest ik los laten tot ik de mechanieken voor de film en spiegel had geïnstalleerd. Toen alles aan de binnenkant af was, kon ik de behuizing afmaken.

En toen was hij af!

Ik heb er een rolletje Kodak Ektar 100 in geladen en dit zijn de resultaten >>>>

written by phiphu on 2011-10-17 #gear #film #diy #plastic #35mm #review #twin-lens #plastic-lens #recesky #dubbel #twee-lenzen #dubbele-lens
translated by ojjvz

More Interesting Articles