5 vragen over analoge fotografie met Kevin Neal Meredith – beter bekend als Lomokev

In deze nieuwe en lopende serie hebben we een aantal van de meest enthousiaste analoge-fotografie-fans 5 simpele vragen gesteld. Deze lichten een tipje van de sluier op over hun passie voor alles dat analoog is. We zien ook hun eigen foto’s. Vandaag praten we met Kevin Neal Meredith ofwel Lomokev.

Naam: Kevin Neal Meredith
Beroep: fotograaf, schrijver, leraar
Land: Verenigd Koninkrijk

1. Vertel ons eens iets over jezelf.

Ik ben een fulltime fotograaf maar ik ben niet alleen bezig met het maken van foto’s. Een groot deel van mijn tijd is gewijd aan het verspreiden van mijn kennis over fotografie. Dit kan zijn door doceren of schrijven. Ik fotografeer al sinds 1996, kreeg mijn eerste Lomo LC-A in 1998 en heb hem sindsdien altijd bij me.

2. Waarom schiet je nog steeds analoog?
Ik heb nooit een reden gezien om te stoppen. Er zijn zoveel geweldige analoge camera’s dat het een schande zou zijn om te stoppen. Daarnaast denk ik dat er ook nog geen digitale compact camera’s zijn die ik ‘classic’ zou noemen, dus als je een handzame camera wilt, moet het een 35mm camera zijn.

3. Welk fotografisch materiaal heb je doorgaans in je tas?

Ik verlaat het huis meestal met 2 Lomo LC-A’s of LC-A+’s. Één met Lomography x-pro Chrome 100 voor X-Pro foto’s en één met Kodak Portra 400 ASA VG voor het schieten van mijn montageportretten (http://fragmentedportraits.tumblr.com). Een nieuwe aanvulling in mijn uitrusting is de fantastische Lomo LC wide; je kunt mijn – mogelijk bevooroordeelde – recensie hier lezen: lomokev, LCA+ Wide Review.

Soms heb ik ook een analoge autofocus-compactcamera bij me, ofwel de klassieke Contax T2, of de compactere Olympus mju ii. In mijn Contax T2 of Olympus Mju ii gebruik ik een rolletje uit mijn vooraad gekoelde over-de-datumn Agfa Ultra.

De Canon 5D Mark1 met een 24-70 Canon lens neem ik ook vaak mee. Het objectief was redelijk prijzig, maar sindsdien deze is mijn camera collectie is beland gebruik ik niets anders meer. Het is een goed objectief om voor allerlei doeleinden te gebruiken. Een van de voordelen van het gebruiken van één lens is dat je je geen zorgen hoeft te maken over stofjes op de sensor.

4. Deel één van jouw trucs die altijd zorgt voor een goede foto.

Oh ik heb zoveel verschillende trucjes. Maar als ik er één moet aanraden, dan is het deze: denk na over je achtergrond. Het is leuk als je een heel interessant object in je foto hebt, maar het plaatje kan gemakkelijk verpest worden door een afleidende achtergrond. Neem je tijd en denk na over wat er in je totale frame te zien is, niet alleen het object waar je je op concentreert, mits dit object niet snel verandert.

5. Welke fotografen beïnvloeden je werk?

Er zijn veel fotografen die mij inspireren, zo veel dat ik laatst een toespraak heb gegeven over alles wat mij beïnvloed. Dit kan je bekijken op mijn Blog site.

Hier zijn een paar favorieten: Frank Hurley omdat hij fotografie aan het begin van de 20e eeuw naar het extreme wist te tillen. Hij was de fotograaf die Ernest Shackleton vergezelde bij zijn gedoemde arctische reis en zijn foto’s hebben meegeholpen aan de beroemdheid van deze expeditie. Van Martin Parr’s werk heb ik altijd gehouden. Een introductie heeft hij niet nodig, hij heeft zo’n eerlijke kijk op het moderne leven. De laatste drie jaar nam ik samen met een groepje andere fotografen – te veel om hier op te noemen – deel aan iets dat Phoot Camp heette. We doen allemaal heel gevarieerd werk en dus is hun werk het best te bekijken op de Phoot Camp blog.

Bedankt, Kevin, dat je de tijd wilde nemen om deze vragen te beantwoorden! Bekijk meer van zijn foto’s op zijn website, zijn Flickr, zijn Tumblr, en natuurlijk zijn LomoHome.

written by littlemisslove on 2011-10-11 #lifestyle #film #interview #analogue #london #uk #netherlands #lgs #dutch #holland #nld #5-questions-series
translated by fritssi

More Interesting Articles