Hoe vind je een goede fotografie mentor?

Als je een fotograaf bent, is het altijd handig als je iemand hebt die je leidt en je dingen leert. Je kunt zoveel leren van andermans ervaringen en daarmee je eigen vaardigheid verbeteren. Hier hebben we wat tips voor je om een goede fotografie mentor te vinden.

Credits: orangebird

Zoek je visie
Om te beginnen zal je een visie moeten hebben. Waarom maak je graag foto’s? Houd je van de natuur? Mode? Straatfotografie misschien? Als je al een goed idee hebt van de richting die je in wilt slaan als fotograaf, dan zal het makkelijker zijn om een mentor te vinden die je kan helpen tijdens je groeiproces.

Credits: cptsalek

Kies een mentor
De volgende stap is het kiezen van een mentor. Je hebt misschien al een idee wie je wilt kiezen. Je kunt ook de locale galeriën bekijken in jouw buurt om te kijken naar werk van fotografen en om te kijken of jullie dezelfde visie delen. Een ander idee is om online wat speurwerk te doen.

Credits: annelie

Weet wat je wilt
Nu je iemand in gedachten hebt, is de volgende stap om te weten wat je graag wilt leren van je relatie. Je wilt misschien hulp van de mentor omdat je op zoek bent naar kritiek op je werk, of je wilt iemand die meer praktijkgericht helpt. Hoe dan ook, je zal een scherp idee moeten hebben van wat je wilt.

Credits: stormer

Leg contact
Wees niet bang om contact te leggen met degene die jij graag wilt als je mentor. Leg makkelijk contact dmv een belletje of een e-mail. Introduceer jezelf en geef wat achtergrondinformatie over jezelf.

Credits: grazie

Onthoud dat jij en je mentor het niet altijd eens zullen zijn. Stel je hiervoor open en neem alles dat je leert goed in je op. Dan ben ik er zeker van dat je een betere fotograaf zult worden!

written by jeanmendoza on 2011-10-08 #gear #tutorials #tipster #netherlands #how-to #nederland #dutch #holland #mentor #nld #teachers-day #photography-mentor

More Interesting Articles