De hoe-plaats-je-jouw-diana-lens-op-een-andere-SLR-tipster

Wil jij al je Diana lenzen op je camera plaatsen maar bestaan er geen juiste lens adapters? Dan maak je die toch gewoon zelf? Het enige wat je nodig hebt zijn drie dingen die je waarschijnlijk thuis hebt liggen.

Ik was door een aantal DIY fotografie projecten aan het bladeren en kon geen enkele lens adapter vinden voor mijn Diana, want op dit moment zijn ze alleen beschikbaar in de Lomography winkels. Toen realiseerde ik me dat de diameter van een WC rolletje ongeveer even groot is als een Diana lens. Dit moest natuurlijk direct getest worden en tot mijn verbazing bleek dat deze perfect hetzelfde was!

Probeer het zelf ook eens! Resultaat? Ongeveer dit:

Wat heb je nodig?

  • Body cap van de camera die je wilt gebruiken
  • WC rolletje
  • warme lijm

Als eerste begon ik wat te experimenteren met de lengte van het rolletje. Ik vond dat de lengte voor mijn camera, Canon AE-1, ongeveer 1,7cm moest zijn. Dit kan uiteraard anders zijn voor jouw camera! Daarna heb ik de juiste lengte van het rolletje afsneden en heb ik een aantal gaten in de body cap geboord. Ook heb ik nog wat plastic gesneden:

Daarna heb alles aan elkaar geplakt met warme lijn. Opgelet: lijm de lens NIET aan de adapter! Uiteindelijk ziet het er ongeveer zo uit:

TIP: verf eerst het rolletje voor je het gaat lijmen. Hiermee voorkom je dat het nat wordt.

Hopelijk werkt het voor jou ook!

written by heneken on 2011-10-17 #gear #tutorials #slr #camera #lens #tipster #netherlands #diana-f #nederland #dutch #holland #nld #lens-mount-converter #canon-ae #toilet-papier
translated by mibo

More Interesting Articles