Zestien keer meer plezier

Iedereen weet dat je met de Lomography Supersampler vier keer meer lol hebt dan met een normale plastic camera. Maar wat als we het rolletje twee keer gebruiken en twee maskers gebruiken? Dat betekent 4 lenzen x 2 belichtingen x 2 maskers = 16 keer meer plezier!

Voor deze techniek heb de je de volgende dingen nodig:

  • Je Supersampler (of elke andere camera)
  • Je favoriete fotorolletje
  • 2 zelfgemaakte maskers van doorzichtig plastic (1 positief en 1 negatief, dus tegenovergesteld van elkaar)
  • Een markeerstift

Knip twee stukken plastic uit die in het raam van je camera passen, precies in dezelfde grootte. Teken met de markeerstift een eigen patroon op één van de stukjes plastic. Leg het tweede stuk plastic hier bovenop, en maak een tegenovergestelde versie van je eerste patroon (dus de lege vlakken op het tweede masker inkleuren).

Plak een van de maskers over het raam in de camera, doe de film erin en schiet het rolletje vol. Let er wel op dat je bij het laden van de film het rolletje markeert op waar je het rolletje begint.

Als je klaar bent, spoel je het rolletje terug (maar niet helemaal) en haal je het rolletje uit de camera. Haal het eerste plastic master uit de camera en doe de tweede erin.

Doe het zelfde rolletje terug in de camera en let daarbij op de markering die je eerder had gemaakt. Zorg ervoor dat de positie van de eerste twee foto’s overeen komt met waar de eerste twee foto’s van het eerste keer fotograferen staat. Schiet er vervolgens weer op los.

Als het goed gaat, krijg je foto’s met een patroon zoals hieronder. Hopelijk maak je veel creatieve maskers. Veel plezier!

De SuperSampler, de koningin van de multi-lens cameras, is nu verkrijgbaar in blauw. Ze zet 4 achtereenvolgende panorama foto’s op een enkele 35mm foto vol met actie! Zie alle SuperSampler kleuren en versies in onze winkel!

written by renenob on 2011-10-17 #gear #tutorials #camera #abstract #tipster #supersampler #netherlands #dutch #holland #nederlands #plezier #meervoudige-belichting #maskers
translated by desibel

More Interesting Articles