Liefde voor de wegwerpcamera!

2

Mijn allereerste eigen camera was een wegwerpcamera en die liefde is nooit meer overgegaan. Soms verloren we elkaar even uit het oog, maar uiteindelijk vonden we elkaar altijd weer terug. En tegenwoordig neem ik ze weer mee naar festivals die iets te chaotisch zijn voor mijn ‘echte’ camera’s, waar ze altijd leuke reacties uitlokken.

Credits: pinkpix

Ik denk dat ik ondertussen alle wegwerpcameraatjes al heb geprobeerd, en om eerlijk te zijn maakt het weinig uit welke je neemt. Op festivals lukt het toch amper om in tenten foto’s te maken, dus een flits erop is wel handig. Of je 200 of 400 ASA neemt hangt vooral af van het weer, maar 400 ASA is altijd mijn favoriet, of de film nou in een wegwerp- of in een lomocamera zit ;)
Dus je kan eigenlijk niet fout zitten. Hema, Kruidvat, Action; ze schoppen allemaal kont!

Het voordeel van wegwerpcameraatjes is dat het niet uitmaakt als er bier overheen gaat, als er iemand denkt dat het een goed plan is om te stagediven bovenop jou of als hij (of jij) op de grond valt.

Credits: pinkpix

Vooral de wegwerpcameraatjes van de Kruidvat geven ontzettend heldere kleuren, waar ik erg van hou. Bovendien zijn je foto’s ook nog mooi als er veel beweging in zit.

Actiefoto’s van cowboyhoedfrisbee en een Volvo Amazone op de snelweg

Met veel stof in de lucht krijg je toch nog relatief scherpe foto’s, en de flits werkt tot op 1-2 meter afstand supergoed.

Credits: pinkpix

Als laatste wil ik nog een briljante fotoserie delen die een lief vriendinnetje van mij heeft gemaakt met een wegwerpcameraatje tijdens een roadtripje naar Duitsland. Het was er één van de Action, waar ze het papier vanaf heeft gesloopt. Ik denk dat er een lichtlek is geweest en dat het rolletje aan één kant één klein streepje belicht is geweest. Supergaaf effect!!

gemaakt door Liselot

written by pinkpix on 2011-10-10 #gear #review #hema #requested #wegwerpcamera #recensie #schrijf-je-suf

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

2 Comments

  1. pinkpix
    pinkpix ·

    Ze is nog maar net lid van de Lomo community, maar de onderste serie foto's is van @Lotje. Onthoud die naam ;)

  2. pinkpix
    pinkpix ·

    @lotje dus :D

More Interesting Articles