Het niet zo ruime sop

Mijn vriend is een enorme zeilfan. Zelf ben ik meer het type dat het leuk doet gedrapeerd op het dek van een schip terwijl ik aan een cocktail lurk. Voordat mijn vriend echter zou verhuizen naar de VS besloten we nog een keer te gaan zeilen. Samen met zijn vader, een zeilmaatje, zijn broer en de vriendin van zijn broer. Het was een heerlijke waterdag.

Foto: PretletterP

Heel ver zijn we niet gekomen – het was nagenoeg windstil die dag, maar het was wel volop genieten geblazen. We zijn gestart in Enkhuizen, een enorm koddig en pitoresk vissersdorp. Voordat we vertrokken hebben we eerst nog een kopje koffie gedronken aan het water en besproken waar we nu precies heen zouden gaan.

Foto’s: PretletterP

Ik ben niet zo’n fysiek actief mens en zelfs een veter strikken is voor mij al te veel gedoe met touw, laat staan dat ik dus een boot kan bedienen. De rolverdeling was al vrij snel gemaakt en terwijl de rest zich bezig hield met zeilen heisen, boeien uitgooien en katrolletjes bedienen zorgde ik er met mijn twee camera’s voor dat de reis goed gedocumenteerd zou worden. Daarnaast was ik ook chef hapjes en drankjes, want ook de innerlijke mens moet verzorgd worden immers.

Foto’s: PretletterP

In het begin kreeg ik nog wat rare blikken naar mijn cameras. Eén van mijn schatjes is een Diana F+ CMYK. Lekker fel en opvallend. Mijn zwager moest ik er echt van overtuigen dat het echt echt echt een camera was. Met rolletjes. En ontwikkelen enzo. Hij vond het een beetje maf dat iemand in deze moderne tijd nog zou gaan hannessen met zulke onpraktische zaken. Als model deed hij het echter prima.

Foto’s: PretletterP

Na een tijd dobberen kwamen we aan in Hoorn. Ook al weer zo’n lollig vissersdorp! Nadat we verse vis gescoord hadden zijn we verder gevaren en uiteindelijk weer terug richting Enkhuizen. Het was relatief kalm op het water, weinig andere boten, maar hier en daar heb ik prachtige fotos kunnen schieten van het water en andere piraatjes.

Foto’s: PretletterP

Zeilen. Ik kan het iedereen echt van harte aanbevelen. De wind in je haar, water tegen je snoet en een zonnetje op je bol. Helemaal goed.

written by pretletterp on 2011-10-17 #places #boat #water #ship #location #sailing #september #nl #boot #netherlands #nederland #dutch #holland #zee #select-type-of-location #requested #nld #schip #escape-from-the-city #verzocht #out-to-sea #enkhuizen #zeilen #hoorn
translated by pretletterp

More Interesting Articles