Een monochrome Lomografie Wereld

Stel je voor gedwongen te zijn de wereld in één kleur te zien; hoe zou dat zijn? In welke kleur zou jij je wereld verven? Laten we opnieuw kijken naar het concept van monochromie (afbeelden in één kleur), en kijken hoe dit uitpakt in de wereld van de Lomografie.

Het eerste waar je aan denkt bij monochrome fotografie zijn waarschijnlijk zwart-wit foto’s. Monochromie beperkt zich echter niet alleen tot zwart-wit, maar tot alle mogelijke kleuren. Niet alleen in fotografie, maar ook in andere kunst.

Monochromie staat in de eerste plaats voor zwart-wit fotografie. De afwezigheid van kleuren is zeker geen reden om zwart-wit te negeren. Fotografie is immers begonnen in zwart-wit, en ook de geschiedenis kent vele fotografen met indrukwekkende monochrome werken.

Credits: zenline, lomodirk, stouf, susielomovitz & fivedayforecast

Ook in de wereld van Lomografie is monochromie geen vreemde gebleven. Zwart-wit blijft behoren tot één van de meest geliefde en meest uitdagende fotografische technieken. Maar er zijn natuurlijk ook de redscale foto’s in enkel rode tinten: variërend in intensiteit van een licht sepia naar vurig en fel rood. Ook cross-processing zorgt voor foto’s met een monochrome uitstraling. Afhankelijk van het soort diafilm neigen de foto’s naar een bijna monochroom blauw, groen, geel, roze of paars.

Credits: vicuna, bravebird, grad, mephisto19 & anarchy

Daarom hebben een paar van onze eigen Lomografische schatten, de tijdloze Diana F+ en haar zusje de Diana Mini, een monochrome behandeling gekregen. Maar niet zonder felle kleuren! De Diana F+ is nu ook verkrijgbaar in de kleuren Buttercup en True Blye, en de Mini nu ook in Twilight Blue en Fern Green. Deze eye-catchers zijn er klaar voor om monochromen de analoge wereld in te sturen!

Dus, als je gedwongen zou zijn om de wereld in één kleur te zien, welke kleur zou jij dan kiezen? En, met welke monochrome Diana zou jij je het liefste willen wapenen? Reageer hier beneden met je antwoord!

written by plasticpopsicle on 2011-10-03 #lifestyle #monochrome #redscale #rood #lomography #diana-f #diana-mini #lomografie #analogue-lifestyle #blauw #geel #monochroom #zwart-wit
translated by desibel

More Interesting Articles