Monochroom: wat betekent dat?

Monochrome foto’s lijken dramatischer aangezien de plaatjes zijn weergegeven in een enkele tint. Maar wat betekent monochroom nou precies?

Credits: luxberlin

Monochroom is de presentatie van een enkele kleur in verschillende nuances. Dat betekent dat een kleur wordt weergegeven in verschillende waarden en intensiteiten. De kleur blijft dezelfde, maar de elementen die verschillen zijn de helderheid, lichtheid, duisternis, of matheid van de kleur. De waarden en intensiteiten veranderen wanneer de hoofdkleur wordt gemengd met zwart, wit of grijs.

Binnen de fotografie zijn monochrome beelden zwart-wit foto’s. Hierop lijkt het onderwerp van de foto los te staan van de realiteit doordat er in de afbeelding geen levendige kleuren meer aanwezig zijn. Fotografen gebruiken over het algemeen zwart-wit film om dramatische effecten te verkrijgen, of om te focussen op het onderwerp van de foto in plaats van op de vastgelegde kleuren.

Maar monochroom houdt niet op bij zwart en wit; alles dat als een enkele kleur in verschillende tinten wordt weergegeven kan monochroom genoemd worden. Hier zijn wat voorbeelden van monochrome foto’s uit onze community.

Credits: richardanthonymorris, russheath, coolsigg, morty & werriston

Over monochroom gesproken: bekijk onze nieuwe Fisheye No. 2 Monochrome Editie cameras eens! Ze zijn beschikbaar in Lime Punch en Vibrant Orange! Als je terwijl je fotografeert wil opvallen, zijn dit de perfecte camera’s!

Fisheye No. 2 heeft een 170 graden groothoeklens en verbluffende vertekening. Nu met een flitsschoen en verschillende mogelijkheiden voor lange sluitertijden, is de beste compacte Fisheye camera verbazingwekkender dan je ooit voor mogelijk hield! Beschikbaar in verschillende kleuren en speciale desings.

written by jeanmendoza on 2011-10-03 #lifestyle #black-and-white #monochrome #color #shades #netherlands #fisheye-2 #nederland #dutch #nederlands #nld

More Interesting Articles