Snelle tips voor het gebruik van een pinhole camera

Het lijkt misschien primitief om een pinhole camera te gebruiken, maar je zult versteld staan van de plaatjes die je met dit simpele ding kunt produceren!

Credits: krusty1980

Pinhole camera's worden het meest gebruikt voor Solargraphy, waarbij de beweging van de zon wordt vastgelegd. De belichtingstijd kan hiervoor oplopen tot enkele uren. Toch kun je de pinhole camera ook gebruiken om foto’s van interessante onderwerpen te maken. Hier is een snelle gids om je van start te helpen.

Credits: juxtimon

Film and fotografisch papier
Je kunt met een pinhole camera zowel film als fotografisch papier gebruiken. Onthoud, als je fotografisch papier gebruikt, dat de belichtingstijd langer moet zijn aangezien het papier niet zo gevoelig is als film. De belichtingstijd kan oplopen tot een paar minuten op een zonnige dag. Als je film gebruikt, is de belichtingstijd slechts een paar seconden.

Credits: kdstevens

Je onderwerp fotograferen
Voor een succesvol shot moet er voldoende licht de pinhole binnenkomen. Als het onderwerp dat je fotografeert 5 voet (anderhalve meter) of dichterbij staat, til de pinhole camera dan een beetje op. Deze aanpassing is nodig voor de verplaatsing, aangezien er twee zichtlijnen zijn. Aan de andere kant moet je je pinhole camera recht houden als je object meer dan 1.5 meter ver is.

Credits: mephisto19

Klik en experimenteer
Nu begint het leukste deel! Plaats je camera tijdens het fotograferen op een vast oppervlak of, indien beschikbaar, een statief. Dit zal ervoor zorgen dat de camera niet beweegt tijdens de belichtingstijd. Zorg dat er licht naar binnen kan tijdens de belichting, maar zorg ervoor dat de pinhole met iets donkers is afgedekt als je niet fotografeert. De lol is om te experimenteren met de onderwerpen om te fotograferen en met de belichtingstijd.

Onthoud dat geduld belangrijk is, want fotograferen met een pinhole camera is een leerproces.

Credits: mephisto19

De Hole-On-Ex is een handformaat 35mm camera die je zelf kunt maken. Maak intense pinhole foto’s en krijg tegelijkertijd waardering voor de techniek achter de fotografie met de Hole-On-Ex Paper Pinhole Camera. Verkrijgbaar in onze Shop.

Met de Diana Multi-Pinhole Operator kun je kiezen voor 1, 2, of 3 pinholes in een foto. Samen met kleurengels is er geen einde aan de lol met deze medium formaat pinhole. Bestel je eigen Diana Multi Pinhole Operator nu!

written by jeanmendoza on 2011-10-03 #gear #tutorials #exposure #tipster #netherlands #pinhole-camera #nederland #dutch #nederlands #solargraphy #nld
translated by keos-sophie

More Interesting Articles