Durf te stralen

Heb je er ooit van gedroomd recht in de zon te kunnen kijken, maar het nooit gedaan omdat je toch niet zo graag je zicht verpest? Nou, je lomocamera kan je erbij helpen!

De zon met het blote oog bekijken kan schadelijke effecten hebben op je zichtvermogen. Hier heb ik een paar tips voor jullie, zodat je toch kan zien hoe mooi de schittering van de zon is. De effecten van zonnestralen kunnen variëren, afhankelijk van het type camera, film en de lens. Hoe je foto er uiteindelijk uit gaat zien hangt ook nog af van de intensiteit van het zonlicht.

Bij sommigen veroorzaakt het zonlicht stralende kleuren, terwijl anderen alleen maar een gewone foto krijgen. Alles hangt af van hoe goed het je lukt om die ene perfect goede combinatie te krijgen voor het beste resultaat.

Ikzelf hou er van om zonnestralen te schieten met dia film (of slide film) vanwege de bijzondere effecten die je krijgt na cross processen. De Sprocket Rocket met haar groothoeklens geeft de meeste fascinerende panorama foto’s.

Dit zijn de rest van de foto’s die ik heb gemaakt. Ik heb onder andere geexperimenteerd met zwart-wit film.. Laatst heb ik Kodak Professional 400CN B&W film in mijn Diana Mini gestopt.

Veel succes met uitproberen en vergeet niet om je foto’s met ons allemaal te delen. Eerst schieten, dan denken!

written by isyraf on 2011-10-03 #gear #tutorials #art #lens-flare #kunst #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #quickie-tipster #nederlands #zon #nld #vertaling #glare-xpro-lighting-diana-mini-chicago #stralen #schittering
translated by pinkpix

More Interesting Articles