De avonturen van de Polaroid Kidd

Gewapend met een Polaroid SX-70 reise Mike Brodie, beter bekend als de ‘Polaroid Kidd’, drie jaar om de levens van vagebonden, zwervers en krakers vast te leggen. Bekijk de ruwe foto’s na de break.

Fotos © Mike Brody via Flavorwire

Mike Brodie is een autodidactisch fotograaf uit Pensacola, Florida. Toen hij 18 was gaf een vriend hem een Polaroid SX-70 camera, en dat was de start van zijn avontuur. Hij verliet zijn huis en reisde gedurende drie jaar naar verschillende plaatsen. Hij bracht zijn tijd door met het reizen per spoor door heel Amerika. Hij ontmoette op zijn reis interessante individuen die hij vastlegde met zijn instant camera. Wat hij doet noemt hij ‘reiscultuur’, waarin hij de levens van mensen die hij tegenkomt vastlegt.

“Fotografie heeft me gemaakt tot wie ik ben. Het leidt me in alle richtingen. Het geeft en neemt vrienden en drijft me ertoe vele mijlen te reizen. Mijn verlangen om deze mensen te fotograferen leidde ertoe dat ik mooie relaties heb kunnen opbouwen; sommigen daarvan zullen blijven bestaan tot de dag dat ik sterf. Ik ben erg gelukkig, want ik was nooit zo sociaal als nu.”Mike Brodie

Foto’s© Mike Brody via Needles and Pens Gallery

Mike Brody was in staat om intieme momenten in de gekleurde levens van de zwervers en krakers vast te leggen. Wat zijn foto’s interessant maakt is dat zijn onderwerpen de mensen zijn die door de maatschappij over het hoofd worden gezien. De foto’s geven ons een kans te zien wat voor levens deze mensen leven en dat is precies de reden dat deze foto’s zo’n impact maken op de wereld van fotografie.

Foto via Needles and Pens Gallery
Foto via Needles and Pens Gallery

written by jeanmendoza on 2011-10-03 #culture #lifestyle #travel #photography #polaroid #netherlands #hobos #nederland #dutch #nederlands #nld
translated by keos-sophie

More Interesting Articles