Diana Mini - Review na anderhalf jaar van gebruik

Goedendag, Ik wil jullie graag wat vertellen over mijn persoonlijke ervaringen met foto’s maken van de Diana mini na anderhalf jaar van gebruik. Ik ga niet over het karakter praten van de camera omdat jullie die vast al heel goed kennen. Daarom zal ik jullie mijn persoonlijke gevoelens vertellen.

Diana Mini — Niet de camera voor elke gelegenheid maar zeker een van mijn favoriete. Ik heb hem gekocht bij de Russische Lomo winkel zodra die er was. (September 2009). Daarvoor had ik al een paar camera’s gehad en wist ik de basis van fotografie. De Diana Mini kan zeker een van mijn eerste camera’s genoemd worden.

De Diana-Mini doet het zeer goed bij het fotograferen van mensen op welk rolletje dan ook of het nou een professionele film is zoals Ilford Delta of een amateur rolletje zoals de Konica en Svema Reporter 200 (Ukraine Na Russisch bewind, worden nog steeds verkocht in Rusland en CIS) .

Als toevoeging bij portretten, hou ik ervan om gewoon alledaagse foto’s te maken zoals van mijn vrienden of wat dan ook.

Ik heb ongeveer 30 rolletjes gebruikt met Diana Mini. Ongeveer de de helft kleur en andere helft zwart wit. behalve mensen fotografeer ik ook huizen en natuur (mijn favoriete fotografie onderwerp). Eerlijk gezegd, is de Diana Mini niet de beste camera voor dat soort onderwerpen maar hij geeft een bepaalde softe droom sfeer bij foto’s, waar ik van houd.

Ik heb ook een paar panorama’s gemaakt met de camera.

Ik had al wat ervaring met redscale (roodkleurige film) : Lomography Redscale XR 50-200 en zelfgemaakte Konica Centuria.

Ik wil ook een paar foto’s laten zien van een film die over de datum was, de Tasma 64. Deze heb ik geërfd van mijn opa. De film is in slechte conditie bewaard maar ik hou van alles wat ermee gebeurd is, alle schaduwen.. enzovoort! Alsof iedere foto een wereld op zichzelf is.

Natuurlijk zal ik nog meer foto’s maken met deze camera en zal ik hem zeker niet weggooien. Mijn voorkeur gaat uit naar het vierkante formaat, maar het half-half frame is ook goed vooral bij het fotograferen van feestjes en bepaalde activiteiten die een groot aantal foto’s vereisen. Ik adviseer iedereen die geen Diana-Mini heeft er een aan te schaffen! Misschien hebben mijn foto’s niet de typische Lomografie stijl (als voorbeeld: ik heb nog nooit geprobeerd mijn film te laten cross-processen), maar ik heb de tiende regel van Lomografie altijd onthouden – vergeet de Regels!

written by mcrstar on 2011-10-03 #gear #35mm #review #mini #plastic-camera #lomography #135 #netherlands #nederland #dutch #holland #diana-mini #film-camera #user-review #nld

More Interesting Articles