De kleuren van lomografie: geel

Geel is de kleur van de herfst, vallende bladeren en veranderende seizoenen. De kleur van Zweedse kwarktaart (die veel beter is dan originele kwarktaart) en sinaasappelsap. Of het aankomende mandarijnenseizoen – het beste deel van de winter.

Credits: lighttomysoul

Hoe voel jij je over de herfst? Of leef je ergens op de wereld waar het nu herfst wordt en geel niet staat voor herfst en bladeren op de grond? Vertel!

Heb je specifieke herinneringen aan- of gevoelens die met geel verbonden zijn? En van welk geel object houd je het meest? Vuur? Vuurwerk? Kaas?

Er is zoveel kleur om ons heen en ik denk niet dat we dat genoeg koesteren. Zelfs wanneer we ons er niet van bewust zijn beïnvloedt kleur ons op vele manieren. Als lomograaf weet je al bijna zeker dat je een foto met vele prachtige en gekke kleuren kunt waarderen!

Voor mij is de herfst het maken van een vuur, wat thee zetten, luisteren naar de regen en warm en comfortabel blijven. Wat betekent het voor jou?

Credits: lighttomysoul

De geschiedenis en betekenis van kleur:

Geel is de kleur van het zonlicht. Het is een warme kleur die, net als rood, tegengestelde symboliek heeft. Enerzijds staat het voor vreugde en geluk, maar anderzijds is geel ook de kleur van lafheid en bedrog. Geel is één van de warme kleuren. Vanwege de grote zichtbaarheid van felgeel wordt het vaak gebruikt voor gevaarsborden en sommige noodvoertuigen. Geel is vrolijk.

Jarenlang werden gele linten als teken van hoop gedragen door vrouwen die wachtten tot hun mannen terugkwamen van de oorlog. Vandaag de dag worden ze nog steeds gebruikt om geliefden thuis te verwelkomen. Geel wordt ook gebruikt in gevaarsborden, waardoor er een associatie van geel met gevaar ontstaat.

Wat vind jij van geel? Laat me je beste en felste geeltinten zien!

written by lighttomysoul on 2011-10-03 #lifestyle #analogue #color #yellow #colour #lomography #netherlands #nederland #dutch #nederlands #film-photography #analogue-lifestyle #nld
translated by keos-sophie

More Interesting Articles