Andersomdag! - Lenzen omkeren voor beginners

Tijdens het schoonmaken van mijn Seagull 4a maakte ik een blije vergissing!

Laatst heb ik een Seagull 4a gekregen en fanatiek als ik was wilde ik de nieuwe aanwinst uiteraard gelijk schoonmaken. Bij het poetsen van de lens schoot deze los en aangezien ik haast had deed ik de lens er snel weer in en ging ik op weg om fotos te schieten.
Pas later besefte ik dat ik een fout had gemaakt…

Credits: bsmart

Totaal per ongeluk had ik de lens verkeerd om terug gezet in mijn camera!

Het resultaat was bizar en mooi tegelijk. Erg veel wazigheid aan de buitenkanten, maar in het midden van de afbeeldingen perfecte focus. Niet alle fotos waren even mooi, maar het effect over de gehele linie was erg gaaf.

Credits: bsmart

Wil jij dit ook proberen met jouw camera? Check dan eerst even via google of iets dergelijks of het mogelijk is met jouw toestel. De Brownie Hawkeye is de meest ‘geflipte’ camera die er bestaat.

Credits: fivedayforecast & all-aces

Het kan echter met veel meer cameras. Ook de Diana, LC-A en uiteraard de Seagull 4a zijn om te keren.

Credits: fivedayforecast

Hoe je het precies aanpakt per camera kun je even op internet uitzoeken. Er zijn hele groepen en communities voor opgericht, dus aan info geen gebrek!

Veel plezier!

written by bsmart on 2011-10-03 #gear #tutorials #camera #tunnel #lens #tipster #nl #netherlands #nederland #dutch #holland #seagull-4a #brownie-hawkeye #flipping #camera-modification #nld #lenzen #vertaling #lens-flip #distorted-photo #focal-point #diana-lc-a #omkeren #verkeerdom #andersom
translated by pretletterp

More Interesting Articles