Zo verwijder je vastgelopen film

Soms loopt je film vast en kun je hem er niet meer uit krijgen. Wat doe je dan? Ga je naar de winkel om iemand om hulp te vragen? Ik stond voor hetzelfde probleem, maar met wat hulp van een weblog van een vriend leerde ik een simpele manier om het zelf op te lossen. Bekijk hier hoe dat gaat!

1) Om te beginnen heb je de volgende materialen nodig:

Een kartonnen doosje of het doosje van je film,

een schaar,

en dubbelzijdig plakband.

2) Knip een strip van ongeveer 1,5 centimeter breed uit het kartonnen doosje.

3) Knip een stuk dubbelzijdig tape af dat iets korter is dan het stukje karton.

4) Plak het dubbelzijdig tape op het karton en verwijder de bovenlaag.

5) We moeten voorkomen dat het dubbelzijdige tape de film raakt, omdat het te plakkerig is. Met een vinger of een doekje kun je de tape minder plakkerig maken.

6) Duw nu met de plakkende kant naar beneden gericht het kartonnetje een stukje in de filmhuls (tussen de twee sponzen strips door).

7) Rol, wanneer het kartonnetje in de huls zit, de film op om ervoor te zorgen dat het karton zich aan de film hecht.

8) Trek het karton uit de huls, en wapper er een beetje mee om de film er makkelijker uit te laten komen. Deze stap kan wat moeilijker zijn.

In een paar stappen heb je nu je film uit de huls getrokken. Het kan zijn dat de eerste twee foto’s door het dubbelzijdige tape beschadigd zijn. Vergeet dus niet om deze over te slaan wanneer je gaat fotograferen!

Dat is alles!

written by bell-lingling on 2011-10-03 #gear #tutorials #film #tipster #netherlands #nederland #dutch #quickie-tipster #nederlands #nld

More Interesting Articles