De toekomst van tungsten film

Door het stoppen van de productie van de Fujichrome T64, maken veel mensen zich zorgen over de toekomst van de tungsten film. Die zorgen zijn nu nergens meer voor nodig, want Lomography heeft nu tungsten film! Lees snel verder!

Foto’s door lichtblick

Tungsten film is al lange tijd favoriet voor nachtfotografie, omdat de lage ISO goed bruikbaar is voor lange sluitertijden. Het brengt ook de geel/oranje kleur, van de straatverlichting in balans en geeft deze over het algemeen een koelere tint.

Een paar maanden geleden maakte Fujifilm een paar aankondigingen die gingen over de toekomst van hun filmlijn. Afgelopen april stopten ze de productie van de duplicating film, Fujichrome CDU II en in juli stopten ze met het fabriceren van Fujichrome T64 tungsten film. De reden achter de beslissing was dat de verkoop voor duplicating films met de jaren was afgenomen. Hetzelfde gold voor de verkoop van de T64 tungsten film. Ze hebben besloten om zich meer te focussen op de pro filmlijn en om de films waar de productie van stopt te verkopen zolang de voorraad strekt.

Gelukkig heeft Lomography nu ook tungsten films!

Lomography X Tungsten 35mm Tungsten film en Earl Grey Black & White 120 film

We verwelkomen de nieuwste aanwinsten in onze Lomography film familie: De limited edition: *Lomography X Tungsten 35mm* en *Earl Grey Black & White 120*. De Lomography tungsten film is maar een beperkte tijd beschikbaar, dus schaf de film nu aan en begin met schieten!

written by nyebe on 2011-09-26 #news #film #35mm #fujifilm #netherlands #nederland #dutch #holland #news #announcements #fujichrome-t64 #tungsten-film #nld
translated by yaszel

More Interesting Articles