Wat de hel is Tungsten film?

Enkele dagen geleden lanceerden we onze eerste Lomography Tungsten film, Lomography X Tungsten 64 ISO – Geen idee wat tungsten film is? Lees dan verder!

Credits: oldskool_rider

We zijn supertrots dat we jullie deze eerste Lomography Tungsten film mogen voorstellen! Lomography X Tungsten is een 35mm, 64 ISO kleuren diafilm – zijn lage ISO geeft je foto’s met ultrafijne korrel en hij kan in alle 35mm camera’s gebruikt worden – Daarnaast geeft hij, ondanks zijn 64 ISO instelling, supergoede resultaten bij een instelling van 100 ISO (met de LC-A+ bijvoorbeeld) – Schiet je X Tungsten op 100 ISO, dan vergroot je de densiteit van de foto en worden zelfs de kleuren verbetert! Maar genoeg over de ISO – wat de hel is Tungsten nou eigenlijk? Lees verder voor het antwoord!

Tungsten film en zijn oorspronkelijke bestemming

Als wij naar iets kijken, kunnen onze ogen heel slim de kleuren ‘corrigeren’ in verschillende belichtingsomstandigheden – Dus of je nu naar dezelfde rode mok binnen of buiten kijkt, hij zal waarschijnlijk dezelfde kleur lijken. Echter, fotografische films kunnen zich niet op de zelfde manier aanpassen — Dat is de reden dat er verschillende films bestaan voor verschillende lichtomstandigheden.
De meeste films op de markt vandaag de dag zijn “daylight balanced” — Dat betekent dat ze ontworpen zijn om je waarheidsgetrouwe kleuren te geven, of je nu buiten schiet of onder elektronische flitsomstandigheden (gewoonlijk is het daglicht ongeveer 5500 kelvins — Een kelvin is een eenheid van de licht temperatuur).

Credits: larslau

Tungsten film werd oorspronkelijk geïntroduceerd om waarheidsgetrouwe kleuren te geven voor fotografen die binnen schieten onder lichtomstandigheden van de studio — Tungsten lichten (zoals photofloods) hebben een veel lagere kleurtemperatuur dan daglicht (ongeveer 3200 kelvins).
Als een daglicht film geschoten is onder tungsten lichtomstandigheden, geeft deze vaak een geel-oranje tint — Tungsten film zal je een neutrale kleurbalans geven onder tungsten lichtomstandigheden. Oh en trouwens, tungsten is een andere naam voor het chemische element wolfraam, een metaal dat vaak gebruikt wordt in een gloeidraad van een gloeilamp.

Credits: grad

Dus tungsten film zou je alleen mogen schieten onder tungsten lichtomstandigheden?

Tuurlijk niet! Wij als lomografen vergeten al die regeltjes natuurlijk maar al te graag — Met X Tungsten krijg je geweldige resultaten in alle verschillende lichtomstandigheden! Schiet hem binnen of buiten, onder tungsten belichting of in het daglicht (denk alleem wel aan zijn lage ISO) – Gooi de tungsten spelregels uit het raam en experimenteer in de omstandigheden die jij fijn vindt!

Het cross processen van tungsten Film

Omdat het een diafilm is, geeft Tungsten X film geweldige resultaten als je hem laat cross processen – Zoals met alle gescrosste films, zijn de resultaten afhankelijk van de ontwikkelingsmethode en het lab waar je heen gaat – Bereid je dus maar voor op wat opwindende en x-citing verrassingen!

Lomography X Tungsten

Lomography X Tungsten is de gloednieuwe 64 ISO kleuren diafilm van Lomography – doorbreek je dagelijkse routine met zijn opwindende persoonlijkheid en geef je over aan de x-citement van tungsten!

written by tomas_bates on 2011-09-26 #lifestyle #film #tungsten #new #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #nieuw #nld #rolletje

More Interesting Articles