Open je camera en bevrijd je film!

Ik weet niet hoe jij het vindt als je film vast komt te zitten in je camera, maar ik baal er wel eens van. Laatst bleef mijn film hangen en moest ik de klep wel open maken, maar het resultaat was verrassend goed!

Een van de oplossingen om het vastlopen van je film tegen te gaan is om de achterkant van je camera open te doen en je film (in het geval van 35mm dan) weer goed in de sprockets te plaatsen. Even doordraaien en de boel zit er weer netjes in.

Helaas betekent dit vaak dat je rolletje overbelicht is. Je gemaakte foto’s zijn weg. Maar hoe erg de schade is weet je eigenlijk pas na het ontwikkelen. Soms is je foto daardoor alleen zwaar overbelicht, vindt er een rare kleurshift plaats of zitten er lichtlekken op de foto’s. Lekker onverwachts en helemaal geweldig!

Bij mij gebeurde dit dus pas en het was de eerste keer dat mijn film open en bloot lag. Het resultaat is een hele set unieke foto’s.

Eigenlijk is het gewoon nog een methode om je foto’s op een onvoorspelbare bizarre manier net dat beetje extra’s te geven!

De 10 gouden regels hadden het eigenlijk al voorspeld.

written by isyraf on 2011-09-26 #gear #tutorials #art #camera #overexposed #tipster #lightleak #nl #velvia #netherlands #stuck-film #exposed #nederland #dutch #holland #quickie-tipster #nld #belichting #vertaling #openen #vastzitten
translated by pretletterp

More Interesting Articles