Turen over de horizon door een doosje

Soms wordt er gezegd dat de Olympus XA2 de LCA voor de armen is. Hierbij doop ik mijn laatste experiment als de Horizon voor de armen! De invalshoek is ongeveer 115 graden, maar dat kun je zelf uiteraard aanpassen!

Voor dit experiment haalde ik mijn inspiratie uit de volgende links: http://www.flickr.com/groups/matchboxpinhole/ , http://hila.webcentre.ca/projects/pancamera/ en afbeelding 4 van deze link.

Je eigen pinhole camera maken is niet ingewikkeld. De instructies voor deze camera zijn bijna identiek aan deze, de grote uitzondering is dat je in plaats van een luciferdoosje een fles gebruikt en je de film aan de binnenkant over een ronding moet leggen. Als tip wil ik mensen nog meegeven om de film om te keren (dan krijg je een redscale effect). Voornamelijk omdat de film dan makkelijker loopt, het effect is echter ook erg mooi.

Voor het vastzetten van je film heb je een plastic fles nodig (zoals je in mijn 1e afbeelding kunt zien) met een diameter van ongeveer 45-50 mm. Snijd of knip deze verticaal door midden met een hoogte van 36.5 mm. (dan past je film er namelijk exact in, zie afbeelding 2). Dit noem ik deel A.
Knip of snijd 2 extra delen met 5mm hoogte (afbeelding 3). Plak deze met transparante tape op de boven- en onderkant van deel A.
Controleer of je film makkelijk door de constructie glijdt! (afbeelding 4)
Bevestig deel A in de doos en je bent al bijna klaar!

Onthoud dat de diameter van je pinhole 0.25mm moet zijn en perfect rond. De f stop is dan namelijk 140. In afbeelding 5 zie je een gidsje voor de belichting.

*Naschrift: Deze camera kan nog heel wat verbeteringen hebben, schroom niet en laat me weten hoe jouw versie geworden is, welke tips je hebt en hoe je fotos er uit zijn komen te zien!

written by nerdcist on 2011-09-26 #gear #tutorials #diy #pinhole #tips #camera #tipster #translation #nl #horizon #netherlands #film-box #dutch #holland #luckyshd100 #nld
translated by pretletterp

More Interesting Articles