Gek 35mm effect

Als je gekke momenten met je vrienden vast wilt leggen, moet je deze tipster opvolgen!

Toen ik mijn eerste Lomo camera, de Diana F+ kocht, twijfelde ik want ik wilde ook graag de Fisheye, met deze tips krijg je hoe dan ook met beide camera’s te gekke effecten.

Deze tipster is niet echt moeilijk te gebruiken, eigenlijk is ‘ie juist heeeeeeel makkelijk. Ik had geen 35 mm adapter bij m’n Diana, en ik kwam erachter dat 120 mm film een stuk duurder is dan 35 mm. Toen hoorde ik over deze handleiding op youtube over hoe ik 35 mm film kan gebruiken zonder de speciale adapter.

Zoals je in de video kan zien, heb je geen idee bij de hoeveelste foto je bent, je moet dan ook de klikjes tellen bij het doordraaien, en dat moeten 42 klikjes zijn. Maar ik dacht dat als ik minder klikjes zou gebruiken het misschien wel een geweldig effect zou geven. Dus ik bedacht me dat ik minder klikjes zou gebruiken (34 klikjes in mijn geval) en foto’s zou maken in bijna gehele duisternis met een rood filter op mijn flitser. (De film is ook redscale, dus dat hielp nog eens extra om een sterke rode kleur te geven aan de foto’s, en ik heb gevraagd om de sprocketholes zichtbaar te laten)

En voila, hier is het resultaat! (dit is een erg simpele tip, ik ben hier pas net mee begonnen en dacht dat het misschien een idee voor anderen zou zijn)

(Bij de laatste foto’s kan je zien dat het om buitenfoto’s gaat, soms werkt dit effect bij deze foto’s ook heel goed!)

Veel plezier! 8D

written by notaminorthreat on 2011-10-03 #gear #tutorials #35mm #redscale #camera #tipster #f #diana #nederland #dutch #holland #quickie-tipster #nld #kleurenfilter
translated by kaatjeka

More Interesting Articles