Een reis door de tijd op het kerkhof

Ooit een reis door de tijd willen maken? Dit is makkelijker dan je denkt! Je hebt er zelfs de teletijdmachine van Professor Barabas niet voor nodig! Het enige wat je hoeft te doen is naar het plaatselijke kerkhof te gaan.

Het was een mooie zondagochtend en ik had weer een fotografische vlinders in mijn buik en het enige medicijn daartegen is eropuit gaan. Dat is dus ook wat ik heb gedaan. Ik had geen zin en tijd om een langere tijd te reizen, dus ik besloot om gewoon in mijn thuisstad te blijven. In de binnenstad zelf heb ik ondertussen alles wat los en vast zit al lang op de foto gehad, dus dat was geen optie. Na een tijdje nagedacht te hebben over een goede locatie kwam ik op het oude kerkhof, dat een aantal straten van mij vandaan ligt. Daar ben ik dus naar toe gegaan en ik heb er geen moment spijt van gehad!

Het is echt alsof je een reis maakt door de tijd! In ieder pad zie je verschillende jaartallen op de graven staan en met het verstrijken van de tijd veranderd het ontwerp van het graf, van heel bombastisch naar heel eenvoudig, naar glimmend marmer. Met een beetje geluk is het een ongeruimd kerkhof (zoals bij mij) en kom je graven tegen uit de 19e eeuw (of ouder!).

Op het kerkhof waar ik nu ben geweest vind je ook een boel kapotte of verweerde graven die een mooi onderwerp kunnen zijn voor foto’s, ga hier naar op zoek!

Voor een uitstapje naar het kerkhof kan je allerlei films gebruiken, maar het mooiste is misschien zwart-witfilm, Redscale of korrelige film voor een mooie retro-look.

Hou wel altijd respect voor de graven en eventueel mensen die een graf van een van hun nabestaande komen bezoeken!

Ps. Ik ben nu bij mij in de stad naar het kerkhof geweest, maar je kan natuurlijk overal ter wereld mooie kerkhoven vinden.

written by meesterbrein on 2011-10-03 #places #location #graves #netherlands #nederland #dutch #holland #begraafplaats #nld #art-and-culture #kerkhof #tijdreis

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles