Foto's met bladnerven

Ik ben gek op fotografie en ook op wandelen. Ik zocht een nieuwe creatieve manier om die twee te combineren, en ik realiseerde me dat het antwoord recht onder me lag. Zo kwam ik op het idee om maskers van bladnerven te maken voor mijn LC-Wide.

Bij het eerste filmrolletje stopte ik een rechthoekig stuk blad direct achter de lens van mijn LC-Wide. Ik gebruikte dubbelzijdig plakband om het masker op z’n plek te houden. Later realiseerde ik dat ik het niet helemaal op de goede plek had geplakt, omdat de bladnerf niet altijd te zien was op de foto. Als het wel zichtbaar was, dan leek het meer een soort dikke schaduw te zijn van de dikke nerven van het blad.

Bij het tweede rolletje besloot ik om een rechthoekig stuk bladnerf te gebruiken, dat weer uit het midden van het blad kwam. Deze keer heb ik beide zijden van het blad met een stift paars gekleurd. Deze keer bevestigde ik het blad aan de binnenkant van de smalle plastic half-frame inzet voor de LC-Wide. Het resultaat was beter dan ik gehoopt had, maar door de dikke nerf in het midden van het blad leidde af en toe teveel af van het onderwerp van de foto.

Dus met de derde rol besloot ik om een stuk van een blad te gebruiken waarbij de nerven niet zo grof waren, zodat dat niet af zou leiden van de originele foto. Weer heb ik het bevestigd aan de half-frame inzet. (mijn favoriete methode)

Meervoudige belichtingen kunnen soms wat lastig zijn, de lens laat immers niet zoveel licht door omdat het blad ervoor zit. Dat je het weet!

Het bladnerfmasker zorgt echt voor een unieke toevoeging aan je foto’s! Dus probeer het uit en schiet erop los!

written by jcasserino on 2011-10-03 #gear #tutorials #camera #tipster #netherlands #lc-a #nederland #dutch #holland #natuur #nld #lc-wide #blad #masker #bladnerf #bladnerven
translated by kaatjeka

More Interesting Articles