Snelle tips voor fotocompositie

De juiste compositie van je onderwerp kan effect hebben op het totale eindresultaat van een foto. Er zijn verschillende richtlijnen die je aan kan houden om ervoor te zorgen dat je goede foto’s maakt en de kwaliteit van je foto’s verbetert.

Als je gaat nadenken over de compositie van een foto, dan zijn er een boel dingen die je kan overwegen. De focus van je foto moet het onderwerp zijn dat je eruit wilt lichten, maar er zijn altijd manieren om het resultaat van je foto te verbeteren. Hier zijn wat tips die misschien helpen:

Zoek patronen
Als je om je heen kijkt, dan valt het je wellicht op dat er overal wel patronen te vinden zijn. Door die patronen aan je foto toe te voegen, wordt je foto meteen interessanter! Hier zijn wat voorbeelden van foto’s met patronen:

Credits: fivedayforecast, anarchy, aim2run & sexyinred

Speel met texturen
Texturen aan je foto’s toevoegen is een andere manier om je foto aantrekkelijker te maken. Texturen zijn ook overal te zien. Je kan hout, water, vuur, grind gebruiken eigenlijk alles waarvan je denkt dat het er goed uit ziet in je foto. Kijk maar naar deze voorbeelden!

Credits: icuresick, chippo, disdis, ferbii & clickiemcpete

Lijnen
Lijnen op een foto kunnen ervoor zorgen dat je de aandacht naar je onderwerp leidt. De lijnen kunnen uit de omgeving zijn, maar je kan ook zo spelen met je belichting dat je lijnen van licht krijgt in je foto’s! Hieronder zie je wat voorbeelden van prachtige foto’s met lijnen.

Credits: sugiyamasatomi, aapertura, mephisto19, pelaurendeau & maneke

Dit zijn natuurlijk maar tips. Het is aan jou om je eigen regels te maken voor compositie, om zo tot de meest verrassende en mooie resultaten te komen.

written by jeanmendoza on 2011-10-03 #gear #tutorials #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #quickie-tipster #nld #lijnen #patroon #textuur #fotocompositie
translated by kaatjeka

Kickstarter

Bringing an iconic aesthetic to square format instant photography, the Diana Instant Square fills frames with strong, saturated colors and rich, moody vignetting. Built to let your inspiration run wild, our latest innovation features a Multiple Exposure Mode, a Bulb Mode for long exposures, a hot shoe adapter and so much more! It’s even compatible with all of the lenses created for the Diana F+ so that you can shake up your perspective anytime, anywhere. No two shots will ever be the same. Back us on Kickstarter now!

More Interesting Articles